АЛТЕРНАТИВА ЗА СПАСЕНИЕ ОТ ДЕМОГРАФСКИЯ КОЛБАС

АЛТЕРНАТИВА ЗА СПАСЕНИЕ ОТ ДЕМОГРАФСКИЯ
КОЛБАС
===========================================
Целенасоченото и систематично унищожаване на българската нация е геноцид.
Страната е изправена пред драматичен демографски колапс. Само че типично по български този колапс става тихо, бавно и сигурно. Ние сме потънали в едно блато на посредственост и отчаяние.
Редица анализатори казват, че вече е разрушена нашата най-съкровена идентичност, че нямаме реално общество. И това като ,че ли допринася допълнително за всенародното отчаяние, което ни е обхванало? Живеем в опустошителна анархия, създадена нарочно и с умисъл. Но и днешният политически живот е толкова нечистоплътен, повсеместната корупция и наглост от настанилите се на държавните хранилки, че несправедливостта е така отчайваща, че погнусеният от всичко българин се надява на последното – на чудото, на „месията”, която ще се появи и „оправи“ нещата. Неее! Не ни трябва „месия“- трябва ни да викаме „неволята“.
Кардиналният въпрос днес е може ли ДА СПРЕМ ГЕНОЦИДА?
Кой може да спре геноцида? Отговорът е извън партиите в България. Засяга цялата нация. България е в задълбочаваща се криза на легитимност и това допълнително усложнява нещата. Кой генерира тези фактори, които водят към геноцид? Едва ли може да се оспорва, че тази политика е следствие от мафиотизиране на държавното управление през годините на така наречения преход. /реставрация на капитализма / Престъпността не само се случи, но напълно се е сляла с трите власти. Може ли някой да си припомни, поне едно престъпление извършено у нас извън действието, или бездействието на държавния чиновник?
„Организираната престъпност има корумпиращо влияние върху всички български институции, включително върху парламента, правителството и съдебната власт. В резултат на това, организираната престъпност е увеличила влиянието си и е в състояние да действа буквално безнаказано”, сочи в доклад още през 2005 г. Джеймс Пардю, посланик на САЩ в София.
Има и едно още, което трябва да знаем : ние изгубихме студената война преди тридесет години срещу капитализма и днес сме заробена колониална страна. Платихме си за това с четири бази безплатно и и безвъзмездно. Изпълняваме и се съобразяваме с всяко тяхно решение касаещо се за техните интереси… Чисто колониално робство е това!
При това положение може ли България да избегне „историческия фалит“?
Моята преценка е : че днес при подобна партийна конфигурация , трудно може да бъде избегнат такъв фалит. Много учени, писатели , философи призовават за „разум и чувства за национална отговорност“ към действащите на терен политически сили.
За мен обаче водещите политици в изявените налични партии са пленници на личните си амбиции и интереси, на страстта към забогатяване и не се ръководят от разума и чувството за отговорност. Има ли читави и достойни хора върху които би могло да им се повярва и гарантира доверие на лидери за национално обединение и кои са те?
Има ! Това са истинските хора с леви убеждения, отсеяни от разните отклонения, но с изявен патриотизъм и разумен национализъм.. И разбира се с последна алтернатива за спасение : РАЗВИТО ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО, тоест активиране на гражданските сдружения по место живеене /които са многобройни в страната/ и тези гражданите – данъкоплатци, съвместно с граждани „бунтари“ да започнат да осъществят правото си да знаят как властта харчи парите им! Поемайки в свои ръце всички контролни и регулаторни дейности, които са извън трите власти, на практика ще се сложи касов апарат на държавата! А това е следващата стъпка към спиране на геноцида. Защото, кой друг, ако не Гражданските сдружения и силно Гражданско Общество, може да осъществи на дело правовата държава, да реализира идеала, записан от съставителите на Конституция ни и решимостта „Да създадем демократична, правова и социална държава!“ Далеч съм от мисълта , че България ще възкръсне и процъфти икономически и социално, но поне ще се спаси етноса и територията България, а това не е малко, така че си заслужава.
Това днес е една от алтернативите за спасение на България. От тук трябва да се тръгне , за да се върне държавността и пристъпи към траен и висок икономически растеж, които ще разреши многото житейски проблеми.
Извода : Очевидно, народът показва сериозни признаци на пробуждане. Нека всеки истински и достоен българин, независимо с каква партийна принадлежност и етнос е, се присъедини към местните Гражданските сдружения и докаже гражданския си дълг към деца, внуци и България.
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *