Бесепарският капитализъм в момента системното разгражда БСП

Бесепарският капитализъм в момента системното разгражда БСП

Както и да се опитваме да погледнем на изборите, истината е, че най-големият губещ на тези избори е БСП. Партията претърпя поредния си си провал за последните 30 години и продължава да се пързаля надолу, напълно неуправляемо. Всички очакват напълно контролираното Изпълнително бюро на БСП да прояви политическо достойнство и заедно с лидера си Корнелия Нинова да подадат оставка вкупом. Вместо това обаче, лидерката отново има своя арогантен отговор: “ Няма да подам оставка, няма да оставя партията в тази усложнена ситуация, още повече ,че съм избрана с пълно болшинство преди шест месеца “
Ефективно оставки трябва да подават областните ръководства, които също имат вини за тоталния крах на БСП. Явно Партията е окупирана от една група бизнес – социалисти , които безпардонно паразитират върху носталгичните привързаности на своя електорат при избори , без изобщо да имат чувство на отговорност за системното и унищожаване. Важното е да се настанят до някаква хранилка и това за тях е напълно достатъчно..
Бесепарският капитализъм в момента разгражда до кости самата партия. Некадърността на политическите лидери и записаните в листата „активисти „, разчитат единствено на „Позитанския парашутист “ да „развърже кесията“ и поеме разходите на изборната кампания като след това да изсмуче и последната капка остатък от електората , без да се интересува от тревожният факт ,че в болшенството от организациите липсват млади хора , но това не пробужда никаква тревога в него за бъдещето на партийните структури. И най лошото е ,че и в момента не се вземат никакви мерки за решаването на този стратегически проблем за БСП Монтана. Като ,че ли характерен порок на партийно ръководство през последните години е неговото все по-нарастващо високомерие и нежелание за диалог с другомислещи социалисти, което довежда до взаимно отчуждение, което е вече факт. Давате ли си сметка колко са отговорни и сложни нещата в организацията ? Има ли достоен лидер да поеме отговорност ?
Питам колко пъти и кой изрази от местното ръководство лична позиция в медия ,или лятото да заяви , че е съпричастен и застане редом с протестиращите ? Социалистите и трудовете бедни хора очакват от вас дейност ,която да рефлектира върху социалната справедливост и правото им за по добър живот. Не го ли разбирате това уважаеми Монтански лидери на БСП ? А излиза като наближат избори , тогава ставате активни и …. лъжи и обещания колкото си искаш. Къде е организационния партиен живот на организациите , къде са ви инициативите за привличане на млади хора и симпатизанти в редиците на БСП ? Май ръководството на общ. съвет на БСП Монтана са далеч от същността на партийния живот и отговорната дейност на партията. Затова трябва в купом да си подадат оставка цялото Общинско и Областно ръководство Монтана. И това не е само заради неуспешните избори , а заради това , че пътя по които е тръгнала БСП Монтана е пагубен и с това ръководство на следващите избори , тази политическа формация , така наречена БСП ще бъде заличена както бившото СДС. Това го посочвам , затова че е много важно в общинското управление на БСП Монтана да се избере лидер – реформатор , които да може реално да рестартира структурите и ги зареди с социалистическия идеал и възстанови организационния живот в Партията. Това е истината ! Другото е лъжа и безотговорност , която ще обезличи и погуби лявата политическа формация.
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *