„Борци за справедливост „- Монтана срещу ръководството на „Напоителни системи“ Враца

„Борци за справедливост „- Монтана срещу ръководството на „Напоителни системи“
Враца

Планирана среща между „Борци за справедливост“ – Монтана и Ръководството на „Напоителни системи“ – Враца за проблеми около я. „Огоста“ Монтана в сградата на Напоителни Системи Монтана.
Благодарение на клуб „Огоста“ и клуб „Борци за справедливост“ правителството отпусна близо 12 милиона лева за ремонтни и монтажни дейности на язовирната стена. Едно е ясно вече със сигурност – Проблеми с я. „Огоста“ има и това е факт. Има и още един важен проблем за Монтанските граждани. Това е поливането на частните имоти в местността „Палековото“ от язовира. Сигурността на обекта и поливките на „Палековото“ ни накара да направим среща с ръководството на „Напоителни системи“ Враца. Интересуваше ни качеството на извършените дейности по язовирната стена и решението на проблема за увеличеното пропускане на вода в канала на „Извора“, минаващ през центъра на Монтана. Оказа се , че има доста объркани неща в поддръжката , ръководството , експлоатацията и отговорността за сигурност на нашия язовир „Огоста“. Това е вече плод на безумието на бившия министър на земеделието от Враца на Мирослав Найденов, които успя да премести ръководството на Монтанските „Напоителни Системи“ във Враца и Монтана стана само един безличен клон на Врачанските „Напоителни Системи“. До тук го докараха, в което вие видяхте трагичното състояние на лицевата част на стената и проблемите с каменната облицовка до водата. Значи през последните години ръководството от Враца явно е забравило ,че я. „Огоста“ е едно съоръжение второ по големина в България и второ на Балканския Полуостров. Да се стигне до там да нямаш лодка да се отиде до изпускателната кулата на язовира си е чисто престъпление. Да не говорим за останалите безобразия като активираното свлачище, помело вече тяхната вила , която се е запътила за язовира, за сифозията в каменната облицовка, за лицевата страна на стената, за преливника и отводнителния канал, за нерегламентираните условия на частния ВЕЦ , които ползва вода,кога и колкото си поиска , без да спазва министерска заповед за недопускане на ниво под кота 187 и т. н и т. н. Всичкото това е извод за лошо и небрежно, граничещо с престъпно управление и ръководство на
„Напоителни системи“ – Враца. За това се стигна до там правителството да отпусне тези 12 милиона лева. Кои ли са виновни за този разход на бюджетни пари ? Има нещо още по лошо от това до тук. Това е обърканата система от която трудно може да се избистрят нещата и се стигне до правилното нещо по въпрос на я “ Огоста“. Далеч съм от мисълта да стоварим цялата вина за състоянието на обекта на „Напоителни системи“ – Враца. Те са последното нещо от което зависи бъдещето на ремонтните дейности и решаването на проблеми с язовира. Те даже не са виждали и незнаят за проекта на укрепителните дейности на съоръжението. Изобщо доста объркани в сложни неща, които в края на краищата застрашават нашата сигурност спящи спокойно под стената и байра. Живеем под водна бомба, ние и многото хора по течението на р. „Огоста“. Далеч съм от мисълта да стресирам монтанчани , но мисля ,че всеки от нас ще се съгласи , че това са сериозни проблеми и на време трябва да се решават от нас Монтанчените , а не да имаме доверие на Врачанското управление като оператор на съоръжението. Затова и „Борци за справедливост“ поеха инициативата да удрят камбаната за тревога и явно има защо, след като правителството финансира 12 милиона за решаването на проблема. Според нас първото от което трябва да се започне е отново Монтана да си поеме управлението на язовира т.с Управлението „Напоителни системи“да си е в Монтана не във Враца.
По втория въпрос ще чуете по долу в клипа – „Борци
за справедливост „- Монтана, срещу ръководството на „Напоителни системи“ Враца. Окончателния отговор от екипа на „Напоителни системи“ – Враца с компетентни обяснения на инж. Марин Маринов
Има и още нещо важни и съществено , което ни касае всички нас.
„Борци за справедливост“ – Монтана поема ангажимента да поиска да има достъп на информация от Министерството на Земеделието за качеството на ремонтните дейности и разходите на отпуснатите 12 милиона лева за какво и как се изразходват. Аз мисля , че с това всеки монтанченин ще се съгласи и ще бъде съпричастен с нас , затова , че това касае нашата сигурност и сигурността на нашия град. Ако се налага ще ви призоваваме на протест , но няма да позволим да се отклоняват нашите пари в полза някому. И най важното качеството на ремонтните дейности, които са нашата сигурност.

Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *