БЪДЕЩЕТО НА НОВОТА БСП

БЪДЕЩЕТО НА НОВОТА БСП

Според Стивън Меткалф, ”Неолиберализмът не само е икономическа доктрина, а мощна идеология, която обхваща всички сфери на живота и променя изцяло ценностната система на обществото. Това е идеологията, която погълна света, почитаща единствено логиката на пазара и отричаща нещата, които ни правят човеци.”
Раковите образования, които либерализмът сътвори в българския национален организъм и на българската държава остави дълбоки и
очертани последствия върху живота и съзнанието на гражданите и различни политически и граждански формирования.
Не, че искам да оправдавам някои , или да смекчавам вини , но това са наистина реалности , които трябва да ги имаме в предвид. Иде дума за БСП. Благодарение на Кирил Добрев и Нинова преди 50 тия конгрес БСП се тресе от скандали и недоразумения. Всеки социалист го усеща това с болка, но се намира в недоумение и безизходица. Едва ли социалистите , осъзнават какво ни чака в следващите години, ако продължим в тази посока? Това е днес БСП !
Не е проблема ,че се крадат едни пари в България. Големия проблем е ,че ние имаме едно управление ,което воюва срещу бъдещето на Родината и заприщва пътя да тръгне към бъдещето на България. България в момента се намира в един повратен момент в своята история
поради факта ,че в света започва един нов технологични преход. Този преход ще раздели света на успели и не успели, на богати и бедни. Тези страни , които успеят да се адаптират към новите технологични реалности и новите реалности за правене на бизнес, новите реалности за образоването на своите граждани , . Тези страни ще бъдат новите богати страни . Въпроса днес е къде сме ние , можем ли да си позволим да изгубим още един преход. Всичко това трябва да се случи с един план за възстановяване за бързо икономическо възстановяване . Ние такъв план нямаме. Само хора с болна съвест и наглост, без капка морал могат да стоят пред вас и да продължават да ви заблуждават, а всъщност да се облагодетелствуват от лидерството си в тези партии. Всичко е едно загубено време, в което се похабихме като нация от шайка разбеснели се простаци и егоисти , които ни люшкат от крайност в крайност, за да им робуваме. Не бива да позволяваме да ни правят на идиоти и да ползват гласа ни.
Опитът да се заглушат неудобните истини няма да донесе позитиви на днешното ръководство на БСП, но за сметка на това ще повлияе негативно на обществения образ на партията и доверието в нея. Каква алтернатива ще е днешната БСП на ГЕРБ, след като г-жа Нинова и хората около нея използват абсолютно целия инструментариум, който се употребява и от ГЕРБ? Никога на са ми били присърце дезертьорите. Преди години във воините са ги убивали. Но… шлаката си е шлака , тя се изхвърля . Остана само един – В. Жаблянов – истински боец за мен .
Останалата читава част от вътрешната опозиция, която вече е трябвало да се оформи добре се прецака от Добрев , Гергов , Овчаров и Нинова и вместо да работи за истинска лява алтернатива застана тихомълком с усмивка , че са успели да скарат Добрев / Нинова. Е изпийте по една студена вода и се запретнете да се организирате в едно ядро от истинските социалисти и се борете поне да запазите идентичността на социалистическия идела и историческата памет на соц. идея. Друго нещо няма да се иска от вас. Бъдете координатори на провинциалните структури , които ще се дистанцират от буржоазното БСП и ще предават идеала на идущите социалисти. Гражданския ураган ще заличи в бъдеще всички политически партии без идеологии изостанали с профили на отиващият неолебеберализъм. Времето ще роди нова истинска лява формация контролирана от развито и силно гражданско общество . Това според мен е бъдещето на БСП.
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *