ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО ! ВСИЧКО МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ !

ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО ! ВСИЧКО МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ !

Капитализмът се намира в най-дълбоката си криза от съществуването си . Причините за тази криза се коренят не в липсващи правила, а в принципите за печалба. Конкуренцията на системата в много държави в Европа и света се отрази на социален компромис и изпадна в криза, след като размерите на печалба започнаха да се снижават. . Намалените вследствие доходи и покупателна способност на хората беше заменена с нарастваща задлъжнялост. Днес, както частните, така и публичните бюджети са така задлъжнели, че този модел вече е достигнал заплашително границите си на съществуване. Именно в това се коренят дълбоките причини за настоящата невиждана криза на мафиотския капитализъм. Естествено, за това и доиде COVID 19.
Елитите се опитват да въведат извънредно положение на цялата планета , за да се спасят от ужаса си . Всъщност този ужас , заедно с COVID 19 се настани като постоянен елемент в съвременния пейзаж – „ужасен край , или безкраен ужас“. Разбира се „пейзажа“ в различните страни е различен и някъде е по оптимистичен за преодоляване и навлизане към нов реален световен ред. Смъртта на стария свят и раждането на новия винаги в историята е било съпроводено с войни и хаос. Какво ще доиде след капитализма и на каква цена ще се роди новия свят ? Отговора никой още не знае. Но едно е сигурно : Това е краят : Краят на глобализма , неолиберализма и капитализма въобще. . Да не забравяме , че капитализма не е края на историята. Само в тази обществена система е възможна чудовищната концентрация на пари и средства за производство в една шепа хора.
Разбира се глобалната мафия осъзнава неизбежността от катастрофата и може да включи нов елемент- масирано изтребление на населението, като изкара бойни вируси от своите лаборатории. Всичко е възможно ! Всичко може да се очаква !
За сега целта на този вирус е да предизвикат паника и да напомнят на държавите от типа : „ние сериозно ви заплащаме и изпълнявайте заповеди ни, защото ние няма да се церемоним и може при вас да стане ужасен мор.“ И в нашата страна наблюдаваме как преминават скритите вируси на манипулацията, глупостта, популизма и диктатурата.
Намираме се на кръстопът, където избираме съдържанието на нашето общество… дали ще създадем нов вид колективизъм, или ще продължим с омразата ?!. Необходимо е нещо необикновено, способно бързо да се разшири до всеобщо помирение, превръщайки се в „идеално цунами“. Помирение и осъзнаване реалността в която живеем от всички българи с различни политически убеждения като ГЕРБ, БСП , ДПС и т.н. Длъжни сме да се изправим пред държавната мафия и да й покажем кой е суверена! Или ние тях, или те нас! Избирайте! Моментът е настъпил ! Всеки трябва да осъзнае отговорността си пред предците си и пред идното поколение.
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *