ВЪПРОС ИЗЦЯЛО ЗА ЛИДЕРИ

ВЪПРОС ИЗЦЯЛО ЗА ЛИДЕРИ

 

Независимо дали искаме или не, на планетата ще остане само един световен лидер. Компромис между единия и другия свят не може и НЯМА да има. В това се корени конфликтът на нашето време. Все още не е ясно кой ще бъде победителят, но е ясно, че в тази битка никой човек няма да остане незасегнат. Днес всеки трябва да направи своя избор. Всеки от нас трябва да избере кой от двата свята да подкрепи и за какво бъдеще да се бори. Този свят се материализира пред очите ни. И в сбъдването му няма никаква магия, тъй като могъщите корпоративни интереси правят всичко възможно той да стане реалност. Днес живеем във време без герои, в което няма кауза, няма морал и вдъхновение, няма перспектива. Днес е модерно да отричаш всичко, свързано с миналото. Днес е модерно да се подчиняваш на силния на деня, на силния в Европа и в света. Днес няма много време за възвишени мисли. Днес, ако искаш да живееш спокойно, просто трябва да мълчиш“, каза и депутатът от „БСП лява България“ Кирил Добрев и дори рецитира стихове на Владимир Висоцки.
Напредъкът в нашия свят ще е напредък към повече страдание.
Това ще е свят, в който населението на Земята ще е поставено под пълен контрол: хората ще са следени, подслушвани и наблюдавани по всевъзможни начини. Всички национални, културни, расови и други различия между тях ще бъдат заличени. Всичко човешко ще е прекършено безвъзвратно: 99% от хората на планетата ще бъдат сведени до животинските си функции. Жестоко е нали ? Но като се замислих и …прецених, че всяко едно премълчаване на истини, не е по добро от това тя да се каже , защото без истина няма справедливост. И днес в България либералната вълна породи глобализация, позволяваща на класата на собствениците да се изплъзне от задълженията си пред обществото, от социалния и народния контрол. И колкото повече либералите се държат като сила, свикнала на безнаказаност, толкова по-силен протест ще назрява в сърцата на стотици и стотици българи.
Ясно е, че за да осъществи своите планове, класата на богатите не се нуждае от демокрация, а от световна диктатура. Затова, когато бедните протестират, те, от една страна, защитават истинската демокрация, а от друга – запазват планетата от нов, пореден геноцид. Но за съжаление днес роба хапе ръката, която го е спасила и да се гали на ръката, която го съблича и ограбва – днес отново цъфти в колониална България като знак за дълбоките комплекси на хамелеонството.
В това време национални предатели и част от „политически елит” и явни престъпници заеха ролята на колониална администрация, претендиращи да се впишат в редиците на световния елит. Няма страна, която да може да съществува и да е устойчива без идеология: държавата – това е колективното ние, притежаващо повече или по-малко трайна идентичност. Доказано е, че идеите играят колосална роля в общественото развитие. За претворяването на идеите са нужни хора, които трябва да използват практическа сила”. С други думи, нужни са хора, които не само да формулират мисли и мечти, но и които да могат да ги реализират. Не е ли сега момента БСП да стабилизира структурите си и направи реформа. Няма ли способен хирург от тази партия който да изреже всичко гнило и да спаси от смърт тази партия и от буржоазна да я превърне истинска лява. Тя е необходима на обществото, на България и като опозиция и като управляваща, но като здрава и наистина лява партия, а не партия начело с буржоазни „капиталистчета”. Не бива да забравяме, че все пак политиката трябва да се гради върху презумпцията за перспектива за някакво добро бъдеще. Въпрос изцяло за лидерите! Лидерството е изкуство на комуникацията, на интелекта. И в крайна сметка: трябва да умееш да привличаш. Защото единственото определение за лидер е : този, който има последователи, а не този ,които умее да премахва враговете си. Лидерката ни Нинова сгреши и позволи туморът на бизнес социализма да пусне разсейки в партията и нова вълна от алчни кариеристи да се намърдва по апетитните места, които да определят в бъдеще посоката на политика на Партията. Жалкото е ,че опитните ,с дълъг парламентарен стаж са вън от парламента. Те като, че ли се отдръпнаха и обидени от отношението към тях много плахо говорят за истината за нещата в партията, чакайки нещата да се случат чак на местните избори. Грешка Господа! Не така се прави политика. Единствен по смел бунтар е Г. Божинов с богат партиен и житейски опит. Ще се радвам , ако поеме някаква идея за съхранение на идеала на социализма от „неолибералните ценности“ по този начин ще съхраним и българщината и България.
Това ще му е най големия принос към всички честни и истински социалисти , които все още се надяват , че идеала е жив, особено в Монтанския регион.
ИЛИЯ МИЛАДИНОВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *