ВЪРВИМ НА НЯКЪДЕ , НО Е ВЪЗМОЖНО ДА НЕ СТИГНЕМ ДО НИКЪДЕ

ВЪРВИМ НА НЯКЪДЕ , НО Е ВЪЗМОЖНО ДА НЕ СТИГНЕМ ДО НИКЪДЕ

Има моменти, в които се чудя, възможно ли е да има толкова объркани и подлежащи на манипулация хора. Хипнотизирани социалисти без лично мнение, без ясна представа за заобикалящите ги процеси и без преценка за тревожната обстановка, в която се намира Монтанската Общинската Партийна Организация и Областната Партийна Организация. Явно всичкото това е обяснимо явление , случващо се с възрастните социалисти. Пред очите на тези социалисти става лансирането на лично предани кариеристи и хора с посредствен интелект, хора представители на бизнеса, а не на хората на труда. Какво наблюдаваме днес в Монтана? Партията е превзета и е феодализирана от дребни продажни душици, които нямат нищо общо с социалистическия идеал и морал. Останалите читави социалисти бяха натикани в ъгъла. Новите властници на Позитано въвлечени от еуфорията капиталисти да стават , т.с да забогатяват, използвайки Партията и нас. Започнаха да търсят “ Враг с партиен билет“, а много критични журналисти започнаха да ги съдят както и аз попаднах съден от Камелия Трифонова – председател на Обл. Съвет на БСП Монтана. И така се намерихме в някакво лъжливо безвремие, все уж искаме да тръгнем на някъде и все не стигаме до никъде. След 40 дена сме на избори. Избори, които са пряко свързани с жизнените ни потребности. И… следват отново заблуди, лъжи, манипулиране , коалиране. И ние сме статистиците във филма, които ще бъдат употребени и след това 4 години експлоатирани , унижавани и употребявани. А като се приземи Позитански парашутист за водач на листата го гледат , подсмърчат и мрънкат , но нали са възпитани гласно не псуват , а той сладкодумно им обещава розово бъдеще и като притурим някакво
заплащане за вота му по 20 тина лева си е половин щастие за деня. Добрата лъжа стопля и дава надежда на душата на бедния. Лесно се изказват хубави слова , но трудно се казва истината, но е и почти невъзможно да се предлагат верни решения. Да точно така е ! Трудно е да се разобличи злото и осъзнаят причината и произхода му. Най-лошото е, че привикнахме с тъмнината и мъката. Много трудно ни е да осъзнаем, че истината може да ни направи свободни, а нашето бездействие ни направи роби. От дълги години лидерите на БСП Монтана разчистваха всички около себе си, които имат качества. Подреждат глупаци и верни послушници, че да са спокойни за влиянието и хранилката. Изправени сме в Монтана пред нови лъжи и заблуди пред изборния процес . И какво всъщност се получи с изборната листа на Монтанския регион ? „Трай коньо за зелена трева“. Дай отново да се споразумеем и Атанас Костадинов да е водач на листата и отново да бъде Народен Представител на Монтана. Ние Монтанчани нямаме личност , която да представлява и защитава интересите на нашия регион , та Костадинов , чак от София ще прескача по празници , за да ни „оправя“ т.е да ни напомня за „Визия за България“ , или за онези 500 милиона лева за възстановяване на Северозапада , или да прокара тунел под Петрохан по някакъв начин . Е, честито на всички хора от Монтаска област.
Само да ви информирам и запозная – Атанас Костадинов е от 4 години Народен представител. Да не си помислите , че сега го избираме за първи път. Надявайте се , че в следващите 4 г. ще го видите поне един път , за да ви приеме и изкажете проблема си . Не ме упреквайте , че съм критичен. То бива наглост и безочие , ама за капиталисти да гласуваш и да очакваш , че тия именно ще подобрят живота ти е направо идиотизъм.
Защо съм песимист? Защото в БСП Монтана няма динамична активна и позитивна селекция на кадрите. . И какво излиза ? “ Мъртви души “ от Гогол
Има ли изход от този тежък разрив между върхушката на БСП и електората?
Виждаме кадрова немощ и подмяна на идеи, идеология, история, принципи, политика, идентичност и същност. На какво се дължи това? Защо интелигентните хора напускат БСП и не се идентифицират с нея? БСП е в период на идеен и организационен провал.
Само за това БСП трябва да бъде заличена и възстановено ново истинско ляво , за да можем да стигнем до там , където децата ни да си получат отново България , така както нашите родители ни я предадоха на нас.
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *