В МОНТАНА Е ЖИВ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ ИДЕАЛ

В МОНТАНА Е ЖИВ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ ИДЕАЛ

Ако има нещо да ме вдъхновява и ми дава надежди, че няма да се откажем от борбата да разобличаме морала, измамите и далаверите на десните бизнес-социалисти, вкоренили се в Монтанската партийна организация, то е борческия дух, освободен от страха. Едва ли ще бъде изненада, ако кажа, че все още в Монтана е жив социалистическия идеал, крепящ се на духовни висоти, озарени от историческия код на бунтовната Монтана в миналото. Казват, че живеем в бездуховно време, когато всичко се измерва в пари и всяко нещо си има цена, на която може да бъде продадено. Повечето от нас – Монтанските социалисти , обаче вярваме, че има неща, които са от полза не за един, а за много хора и които не се купуват с пари. В това сме различните от „десните бизнес-социалисти“, затова не сме удобни и пречим на Кирил Добрев и на Атанас Костадинов в бизнес намеренията им в Монтанския регион. Тази Партия е наша Партия , не е тяхно ЕООД. Нека и „Позитано“ 20 го разбере това. Може и да са ни отписали там горе , но ние сме живи, колко безнадеждно да е българското бъдеще ние ще продължим нашата мисия за чист социалистически идеал, за които умираха нашите Септемврийци.
ИЛИЯ МИЛАДИНОВ

ДО
КОРНЕЛИЯ НИНОВА –
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА
НС НА БСП – С О Ф И Я
Ул.”ПОЗИТАНО” 20

Др. НИНОВА,
На 30.Х.2018 г. членовете от пет партийни организации и симпатизанти се събрахме, за да обсъдим и дадем нашите предложения и мнения по Проекта „Визия за България.” На събранието дойдоха председателя на ОбС на БСП г-жа Камелия Трифонова и петима членове на Изпълнителното бюро. Г-жа Трифонова направи опит да обясни какви са целите и задачите на проекта „ Визия за България”.
Изказаха се и много от присъстващите, като се разбра от обсъждането, че за област и община Монтана няма нищо в представения проект Визия за България. В целия проект единствения областен град, който никъде не се споменава е гр.Монтана. На събранието бе поканен и присъства председателя на Комисията по „Анализи и прогнози” към ОблС на БСП-Монтана др. Руси Статков, който като член на работна група от социалисти, подготвени политически, административно и професионално, разработиха проекта Мерки за социално-икономическото развитие на Северозападния район. Този проект бе разгледан, обсъден и одобрен от членовете на ОблС на БСП-Монтана. Същият бе представен и на националното разширено съвещание, проведено от НС на БСП в НДК.
На събранието бе прието да Ви представим проекта , като силно се надяваме, че той ще заеме своето достойно място в окончателния проект Визия за България. Област Монтана е един от най-бедните и изостанали райони, с голям демографски срив не само в България, но и в Европа, заслужава това.
Това е мнението и на членовете на ОПО „Лика Рачин” и ОПО „Родопа и Септември”.

Др. Нинова,
Ние като председатели на най-големите партийни организации в гр.Монтана се обръщаме към Вас за съдействие, тъй като и представителите на групата социалисти, разработили проекта, сме изключени от състава на Общинския партиен съвет със съдействието на ОПКК.

С УВАЖЕНИЕ, ПРЕДСЕДАТЕЛИ НА ОПО:
1. „РОДОПА И СЕПТЕМВРИ” _____________ /Р. Статков/
2 . „ЛИКА РАЧИН” ______________ /Ив. Коларов/
3. „ЗАМФИР ПОПОВ” ______________ /В. Михайлова/
4. „ЦЕКО ТОДОРОВ” ______________ /Б. Дамянова/
5. „ПРОБУДА” ______________ /С.Христова/
6. „НЕНКА ИЛИЕВА” ______________ /Евг.Вацкичева/

Гр.Монтана, 06.11.2018 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *