В ПАМЕТ НА ИЛИЧ ТОМИНСКИ

Всички искаме да оставим следа на този свят, в които живеем. Искаме да знаем, че животът ни има смисъл. Всеки би искал по някакъв начин да промени живота си в по-добро. За един живот живян достойно,
за едно сърце голямо и прекрасно, това е удолетворение. Но защо в живота все така се случва да се разделяме с най-добрите ?
Всяка смърт има своето име, всяка смърт, щете, или не щете определя в съзнанието ни жизнения път на името, което заминава в безкрайността на Вселената. Днес името е ИЛИЧ ТОМИНСКИ! С какво ще запомним жизнения път на другаря ТОМИНСКИ ?! Прекрасен партиен другар, членът на Областен Съвет – секретар и зам. председател на БСП-Монтана, Общински съветник, дългогодишен директор на Областно управление на МВР. Животът и делото му е пример за ярка човешка съдба, отдадена в защита на най-светлите идеали – справедливост, солидарност, свобода, морал и просперитет на родната България! И съм сигурен, че когато застана пред залеза си, той бе с удовлетворение и невероятно усещане, че е Създател, сътворител на мечтите си и вярата, че света може да стане по-добър и по справедлив. И най-важното построил си бе път, на личност и авторитет по които да вървят младите, правилния път на трудолюбието и честта като достоен жител на своята красива планета Земя. Всеки живот, добре преживян, е дълъг живот.
Един бунтар за правда и за чисти идеали.Човек с леви убеждения умееше да отстоява позиции и никога не правеше компромиси с неистини и манипулации. Това го правеше достоен истински човек – социалист. Светлина там във вечността Илич, и почивай е мир!
Ние ще те помним и почитаме!
ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА ТИ ПАМЕТ!
Твоите другари социалисти от Монтана

ИЛИЯ МИЛАДИНОВ

One thought on “В ПАМЕТ НА ИЛИЧ ТОМИНСКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *