В ПАМЕТ НА ИЛИЧ ТОМИНСКИ

Всички искаме да оставим следа на този свят, в които живеем. Искаме да знаем, че животът ни има смисъл. Всеки би искал по някакъв начин да промени живота си в по-добро. За един живот живян достойно,
за едно сърце голямо и прекрасно, това е удолетворение. Но защо в живота все така се случва да се разделяме с най-добрите ?
Всяка смърт има своето име, всяка смърт, щете, или не щете определя в съзнанието ни жизнения път на името, което заминава в безкрайността на Вселената. Днес името е ИЛИЧ ТОМИНСКИ! С какво ще запомним жизнения път на другаря ТОМИНСКИ ?! Прекрасен партиен другар, членът на Областен Съвет – секретар и зам. председател на БСП-Монтана, Общински съветник, дългогодишен директор на Областно управление на МВР. Животът и делото му е пример за ярка човешка съдба, отдадена в защита на най-светлите идеали – справедливост, солидарност, свобода, морал и просперитет на родната България! И съм сигурен, че когато застана пред залеза си, той бе с удовлетворение и невероятно усещане, че е Създател, сътворител на мечтите си и вярата, че света може да стане по-добър и по справедлив. И най-важното построил си бе път, на личност и авторитет по които да вървят младите, правилния път на трудолюбието и честта като достоен жител на своята красива планета Земя. Всеки живот, добре преживян, е дълъг живот.
Един бунтар за правда и за чисти идеали.Човек с леви убеждения умееше да отстоява позиции и никога не правеше компромиси с неистини и манипулации. Това го правеше достоен истински човек – социалист. Светлина там във вечността Илич, и почивай е мир!
Ние ще те помним и почитаме!
ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА ТИ ПАМЕТ!
Твоите другари социалисти от Монтана

ИЛИЯ МИЛАДИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *