ГЕРБ гласи Димитър Георгиев за вътрешен министър

Министър МВР

Кроежите на ГЕРБ към главоломно завръщане във властта, започнали с помощта на президента Росен Плевнелиев, който угодно им построи удобен служебен кабинет, работят неуморно във всички посоки и редят пъзела на бъдещото си управление с конкретни имена и постове.

Най-важното министерство за Бойко Борисов по разбиараеми причини предвид миналото му си остава вътрешното министерство, за което досега той многократно заяви, че няма да постави на върха му за втори път Цветан Цветанов.

Въпреки че едноличният управител на ГЕРБ сутрин и вечер е с различно мнение по всички въпроси, може би този път наистина подсъдимият Цветанов няма да оглави силовото ведомство.

BNews научи, че

за „най-таченият“ от Гербаджиите пост се гласи за зам.- министъра от МВР по времето на ГЕРБ – Димитър Георгиев.

Следващата главна фигура в министерството е, разбира се, главният секретар на ведомството, който след последните промени в Закона за МВР има 5-годишен мандат. За неговото място е намислен ювелирът на ГДОБП – Станимир Флоров, разкриха наши източници.

Към момента на този пост е Светлозар Лазаров, който може да бъде разкаран и да не пречи на плановете на ГЕРБ само с промяна в Закона за МВР.

Поправката в закона обаче може да мине безпроблемно в пленарната зала на Народното събарние, само ако ГЕРБ имат 121 депутата, или при вече лъсналата коалиция – с подкрепата на ДПС.

Слуховете говорят обаче, че

точно тази смяна няма да бъде подкрепена от хората на Лютви Местан, което вероятно ще доведе до компромисна фигура – например бившия шеф на СДВР, спец по убийствата и настоящ зам. в Главна дирекция „Национална полиция“ Ивайло Спиридонов.

Що се отнася до служебният вътрешен министър Йордан Бакалов, който определено подготвя почвата за идването на ГЕРБ на бял кон в силовото ведомство, има информация, че на него е обещано, че ще остане на поста след изборите на 5 октомври.

Това обаче явно е прах в очите му, за да е послушен и да изпълнява нарежданията, докато се случи чудото.

Да не забравяме, че до началото на месеца именно бившият седесар върна по местата им петима хора на ГЕРБ в МВР, всичките верни на Цветанов.

Сменени бяха директорите на Инспекторат, Вътрешна сигурност, финанси, Стопанска дирекция и ДКИАД.

Кроежите на ГЕРБ могат да станат факт, единствено, ако „лошият материал“ пак гласува за Бойко Борисов. Майка ни жална тогава. Коланите ще се затягат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *