Гласувай, не се страхувай !

577710_4131155199042_1609213855_nНа 5 Октомври, само след две седмици пред избирателят – народа предстоят важни, решаващи избори, избори, които ще покажат по какъв път ще поеме България. Да накараме политиците да заработят за народа си и върнем България на хората или да се продължи мутренско – олигархичният модел на Герб и Бойко Борисов, подпомогнати от хора и партии пред които стоят само лични и корпоративни интереси.
Видно е, огромното разминаване между нагласите на хората и социологическите проучвания, а оттам и на очакваните реални резултати от изборите . Такива нереални резултати и стъкмистики, сътворени и поръчани от Герб не е имало от доста години насам . Прогнозите и нагласите според няколко социологически агенции вървят в рамките на 10-15 % предимство на Герб пред БСП. Герб чрез служебното Правителство се готвят за манипулация на вота, подмяна на бюлетини и масов натиск над избирателя! Резултатите трябва да са такива, каквито са, каквито ги поиска Герб. Социологическата нагласа е в действие, медийното затъмнение и манипулации са на ниво, стъкмистиката е в ход. Четвъртата власт, високо хоноровани от Герб журналисти, социолози, политолози и клакьори са на пълни обороти. Офисите и списъците с твърдият електорат са готови, агитаторите и купувачите на гласове са в селата, сред старите хора, ромите и социално слабите. Най-тежко е положението в Северозападна България /Монтана, Враца/, където и новите “еничари”, глашатаи на ДПС са се развихрили. Те “сеят” свобода и национално съгласие по градове и села в повече от които, няма нито един мюсюлманин. Насаждат омраза и обсебват ромското население, привидно се създава и утвърждава впечатление в хората, че ДПС не е партия, а антибългарска секта. Привидната загриженост на МВР, Прокуратура и Правителство от купуване на гласове и манипулации, води до отчаяние хората,всява страх и несигурност. Избирателите се опасяват от фашизоидни изяви, реваншизъм и нагнетяване на етническото напрежение по места. Затова политиците и агитаторите трябва да владеят езикът си на изразяване и поведението на изявите си в зависимост от избирателния район.
По времето на 42-то НС, една госпожа от Герб, в медиите и от парламента-рната трибуна, нападна управляващата коалиция БСП-ДПС в пропаганда с цитат от думите на Гьобелс “Пропагандата ни доведе на власт, пропагандата ще ни задържи на власт!” Питам се защо точно тогава и как точно пък за тези думи на Гьобелс се сети народната избранничка, а не за някои на Маркс или Ленин, които вероятно е учила в Техническия университет !?
Напълно възможно е и ГЕРБ като нацистите да са приели тактиката на Гьобелс – “Пропагандата ни доведе на власт, пропагандата ще ни задържи на власт”! Няма ли прилика на Адолф Хитлер и Йозеф Гьобелс с Бойко Борисов и Цецо Цветанов – стратегия, тактика, действия…..!? Задкулистни действия, компромати, милиционерски номера, пълна медийна манипулация, неправомерни силови /показни /операции, та чак до грубо опорочаване на народния вот. Платформата на Бойко, с която излиза партията му, е направена така, че да заинтригува всеки, който е недоволен от нещо. Повечето от идеите в нея не са нови, но той успява да ги направи привлекателни и ясни, аналогови елементи от платформата на Хитлеровата Националсоциалистическа немска работническа партия /NSDAP/. Не казвам, че има прилика, но не мога и да не направя сравнение в изразените явни действия на Герберите!
Но, госпожата забравя, че и Маркс, и Енгелс са открили една обща социологическа закономерност за нарастващата роля на народните маси и за ролята на народните маси и личността в историята.Личността се явява като активна сила за социален прогрес, а всяко по-висшо стъпало в развитието на обществото се характеризира с по-голяма социална активност на народа.
Глашатайството по такива въпроси свързани с фашизоидни подмятания, реваншизъм и етническо прочистване, са вредни и не подлежат на коментар за всеки, който дръзне да го говори или интерпретира! Отговорността на държавата, на политиците в една демократична страна е да намери правилната формула така да регулира обществените отношения, че конституционно да бъдат спазени и законово гарантирани правата на всички граждани. Гражданската принадлежност днес е над етническата, а гражданските права дават право на етническо самоопределение.
Личността не е всемогъща, тя не може да спре, а само забавя или ускорява обективния ход на историческия процес. В историята е имало известни обществени дейци, политици, държавни ръководители. Всеки един от тях се е опитал да окаже влияние върху обществено-политическия живот, но в крайна сметка историята се пише от народа, масите – народните маси!
И всеки дръзнал да работи против интереса на народа и Родината си заминава безвъзвратно в “гробището” на голямата, написана от народа история!
Важен ден, който народът трябва да запише като знаменателен в историята си. Да разбием всички химери и извадим завинаги Герб и ДПС от управлението на държавата.За доброто на народа и за България !
Бюлетина №22 – “БСП – Лява България”, гласувай не се страхувай !

 

Орлин Иванов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *