ГОЛЯМАТА ИГРА ЕДВА СЕГА ЗАПОЧВА

ГОЛЯМАТА ИГРА ЕДВА СЕГА ЗАПОЧВА

Да Сравняваш Социализма и Фашизма е висша Степен на Идиотизъм , Олигофрения ,
журналистическо и политическо безумие?!? /не написах думата комунизъм , че никъде в света не е имало такъв строй./
Ако доживеем в бъдеще , и демокрацията и глобализацията се разширят, тогава няма да има място за националната държава . Това, което човечеството е развивало от векове, морал , образувание ,съпричастност , култура , това което традиционно наричаме демокрация и суверинитет всичко ще бъде заличено , а нашите права и свобода , няма да съществуват. Правителствата и народите ще останат в миналото . Като че ли днес наистина неолибералният капитализъм е достигнал своя най-висш и вероятно последен стадий – на неофеодализма. Неофеодализъм ?! Интересно определение , което противоречи погледнато в историческа лексика . От развит капитализъм се връщаме към феодализъм. Как става така ?! И какво значи това ??! : У нас ново пръкналите се „демократични” идеолози и досега ни лъжат с идеологическото клише „преход към демокрация и пазарна икономика”, но се оказва, че сме вървели заедно с останалия свят към неофеодализъм. Кои са неговите характеристики? :
– Намаляват възможностите да се издигнеш в обществото по заслуги и се увеличават шансовете да получиш позиция в него по наследство .
– Така както при феодализма имаме различия в данъчното облагане на аристокрацията, крепостните селяни и гражданите, сега имаме същата тенденция – представителите на глобализиращия капитал не плащат данъци на държавите, скрили своите средства по офшорни и различни данъчни убежища, а основната част от бюджета на държавата се попълва чрез косвени данъци, плащани от всички граждани в държавата през потреблението им .
Особено силно феодализиране е забелязано в Общинските структори на местна власт и партийни ръководства.
Продължаваме с неолибералният капитализъм и неофеодализма.
– Социалната отговорност ще бъде осигурена от глобалните корпорации. Но преди това съпротивата на непокорните критиците , непокорните медии , трябва да бъдат купени , или смазани по различни начини.
Знаменития немски философ Хегел, обяви, че историческото развитие има не само начало, но и край във формата на най-висшето възможно състояние на човечеството , отвъд което нищо по-добро не може да бъде създадено. Дали пък се случва това ? – НЕ !
Същия философ откри по-късно , че най-висшето състояние на човечеството съвсем не е достигнато, дори се усъмни дали е възможна либералната демокрация при съществуващото неравенство в САЩ. Днес са налице обективни социалноикономически противоречия, а тези противоречия днес са много по-остри, отколкото преди 5 години.,
На дневен ред макър и плахо излиза замисъл за нов световен ред. Проект за нов световен ред без разделение на база държавни граници, религии и раси. Крайната цел е насочена към изграждането на свят в който корпорациите ще заменят държавите, а международни организации като ООН, Световна банка, и др, ще се преформулират във форма на световно правителство. Този проект е само един от няколкото , които в момента съграждат проекти . Но взаимодействието между тях ще роди бъдещия световен ред. Въпроса е кога това ще се случи ?! Въпреки това, голямата игра едва сега започва.
Обаче !
Ужасяваща мисъл е да избираш между по-малкото от двете злини за човечеството; убиване и унищожаване на по-слаби нации чрез изкуствени оръжия посредством измислени причини и унищожаване на общественото здраве и контрол на населението посредством аерозолни емисии пръскани отгоре ни прикрити зад интелектуалните измами и твърдения за „“Химиотерапия на планетата против глобално затопляне“ или другата злина – „ваксините са безопасни“. Глобален контрол върху прираста на населението чрез увеличаване на специфични заболявания, безплодието, спада на продължителността на живот и смърт. Това пък дали не е заговор ?! Карантината е политически модел за световно господство на глобалния елит.
Как е днес в България ?
Колониалния елит от надзиратели , които упражнява властта, поражда големи страхове какво ще се случи , когато се лишат от нея. Вкопчването във властта и злоупотребата с нея с оглед на частни интереси води до опасни последици. Това е един от белезите на ненормалността в една държава . Надявам се в близко време системата да се демонтира от бунта на робите . Страхувам се , че ни очакват трудни времена и сами трябва да се заредим с оптимизъм. Старото време никога няма да се върне и аз предполагам, че това е добре. Това, което се връща, е новата сутрин, всеки ден през годината, заредена с оптимизъм и нови възможности. Поживьом увидим !
Кой разбрал, разбрал … кой не е – няма и да разбере … / казваше великия Фидел Кастро/
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *