ГРАЖДАНСКИТЕ СДРУЖЕНИЯ – НАДЕЖДА И ОТГОВОРНОСТ

ГРАЖДАНСКИТЕ СДРУЖЕНИЯ – НАДЕЖДА И ОТГОВОРНОСТ

Страната е изправена пред драматичен демографски колапс. Само че типично по български този колапс става тихо, бавно и сигурно.Ние сме потънали в едно блато на посредственост и отчаяние.
Редица анализатори казват, че вече е разрушена нашата най-съкровена идентичност, че нямаме реално общество. И това като ,че ли допринася допълнително за всенародното отчаяние, което ни е обхванало? Живеем в опустошителна анархия, създадена нарочно и с умисъл. Но и днешният политически живот е толкова нечистоплътен, повсеместната корупция и наглост от настанилите се на държавните хранилки, че несправедливостта е така отчайваща, че погнусеният от всичко българин се надява на последното – на чудото, на „месията”, която ще се появи и „оправи“ нещата. Неее! Не ни трябва „месия“- трябва ни да викаме „неволята“. Трябва да си създадем наша идеология и тази идеология да работи за нас и нашите интереси. Това е голямо предизвикателство , това е новаторство за нас българите, това е и определен риск , защото е високо интелектуално и човечно , което може да донесе голям подем на удолетвореност в интересите ни и удоволствие в отношенията ни. Всичко зависи от нас самите. Аз не искам да бъда пионка в политическа идеология, да бъда лъган ,манипулиран и използван. Искам да съм свободен и независим. Затова искам идеология , която ще бъде в мой интерес.Какво трябва да се направи ?Живеем в руйните на България, когато страната ни рухва в условията на демографска, икономическа, социална и политическа катастрофа и се питаме – дали ще се намери лидер, или група хора, организация, която да начертае път за ново възраждане на България. Има ! Това е алтернативата , това е необходимото днес ,за да се спаси България и българите – СИЛНО РАЗВИТО И ОСЪЗНАТО ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО.
От политиците нищо не може да се очаква, защото нашите политици нямат никакво достойнство и морал, за да защитят собствената си чест, камо ли да защитят интересите на Родината и народа си. И ако се замислим за нашето по-младо поколение то няма имунитет срещу колониалния див капитализъм и не умее, и не е научено да се бори за своята справедливост и интереси. То е в мъглата и отровната манипулация на неолиберализма, с риск да остане за винаги роб в колониална България.
Единствено ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО може да бъде народната воля за демократичните промени и да събуди националната гордост и идентичност сред младите хора и отново да бъдат истински достойни българи.
ГРАЖДАНСКИТЕ СДРУЖЕНИЯ имат голям потенциал да обединяват, генерират, идеи и демократични инициативи за усъвършенствуване организацията на управление и начин на живот и бъдат сериозен корегир на обществено политически живот в региони и страната. Гражданска мисия стана обществено необходима за България. Това е неизбежно , защото този народ, рано, или късно ще се разгневи и ще потърси сметка на некадърните продажни политици, ограбили страната, продали суверенитета и оставили народа в колониално робство.

ИЛИЯ МИЛАДИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *