Граждански протест по стратегическия проблем за Монтана

Граждански протест по стратегическия проблем за Монтана
Уважаеми съграждани ,
На 04.12. 2020 г. от 9,15 ч ще бъдем на протест пред „Младежкия дом“ в Монтана да изразим гражданската си позиция по стратегическия проблем за Монтана – да съществува ли , или да бъде отровена и изоставена и след години да стане призрачен обезлюден град.
Протестите ни са компенсаторен жест спрямо невъзможния вече за дебат и решение да бъде ли инсталиран Инсинератора в района на Монтана , или
чрез активно гражданско присъствие да напомним , че ние гражданите на Монтана няма да позволим това престъпление да се случи в града ни с цената на активни бунтове и гражданско неподчинение. Заложена е съдбата на хиляди Монтанчани Трябва да кажем истината на съгражданите си и всеки да разбере за опасността , ако се инсталира Инсинератора . Вече е настъпил момента да се действа и предотврати престъпното деяние . Простаците не се убиват с мълчание. Лопата си трябва ! За да се научат веднъж завинаги, че срещу интересите и здравето на гражданското общество никога не се излиза с комерсиални частни интереси. Тези „селски“ хитреци трябва да си получат заслужен урок и си заминат в София , там да си демонстрират и монтират шмекерлъците ! Представа нямате колко не им му пука за нас. Наглост напоена с мирис на пари и триумф нa aгрecивнaтa манипулация , лъжа и простотия, срещу откриване на 10 работни места , а ще пострадат хиляди хора и Монтана ще обезлюдее. А защо в Монтана ? А не в София , да кажем в кв. „Бояна“ ? В София са многото болници и там е по изгодното място за инсталацията. Ние ли сме „глупавите “ и смирените от Северозападния район , а ? Да , ама НЕ ! / На П. . Бучаров/ Това НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ ! Нещата са много сериозни и ние трябва да отвоюваме въздуха си над Монтана и да спасим града си от доказана и явна отрова, която след години ще рефлектира върху децата ни и ще ускори обезлюдяването на града. Постепенно пред очите на останалите монтачани Монтана ще стане призрачен град без хора. Затова ще протестираме , за да гледаме децата си в очите, а и ……достойния гражданин е този, който сам е готов да извърви трудния път към надеждата, да преодолее страха и защити интереса си, и достойно бъде горд със съвестта си.
Знам , че е трудно в Монтана. Страхът , съчетан с невежество, убива повече от съмнителната пандемия. Това е странното съвремие на нашата епоха. Но те не го осъзнават , или може би не желаят да го разберат. Приемат без съпротива жалкото съществуване , планирано за тях. Отричането и примирението са изворът на тяхното нещастие. От това се ражда кошмара на модерните роби и …. резултат – последствие , ако мине да се инсталира Инсинератора .
Затова смело мога да кажа днес , че протестиращите са хора достойни за уважение , и че те именно са ядрото и началото на Монтанскато гражданско общество. Хора с бунтарски дух, поборници, освободили се от страха както през вековете , направили правилния избор, да въстанат срещу неправдата , борещи се за социалната справедливост и бъдещето на децата си , а не удобния да си стоят в къщи и аплодират в социалните мрежи.
Националната катастрофа е факт – икономическа, демографска, социална. Здравната система е в колапс отдавна.
Схеми, сметки, лъжи на едро и дребно, унищожаване на законността и свободното слово, арогантност и лицемерие, некомпетентност и презрение – това са характеристиките на управляващата колониална хунта. Това са и явните белезите на ненормалността в една държава, в която ние сме основната жертва
При тази характеристика , трябва да бъдем внимателни и много бдителни . Затова призовавам всеки истински осъзнат гражданин на Монтана да бъде на 04.12. 2020 г. от 9,15 ч пред Младежкия дом в Монтана, за пореден път да разберат консултантите на РИОСВ , че инсталирането на инсталацията на територията на Монтана е престъпление и ние няма да го позволим .
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *