Г-н ДАНАИЛОВ, ИЛИ ВЛЕЗНЕТЕ В ЧАС, ИЛИ НИКОГА НЕ Е КЪСНО ДА СЕ ОРЕЗИЛЕТЕ

Г-н ДАНАИЛОВ, ИЛИ ВЛЕЗНЕТЕ В ЧАС, ИЛИ НИКОГА НЕ Е КЪСНО ДА СЕ ОРЕЗИЛЕТЕ

Как мога покорно да премълча и се съглася с мнението на Стефан Данаилов в интервюто му в сайта ЕПИЦЕНТЪР с автор Валерия Велева
Да беше Бойко Борисов щях да съм по примирим и нещата щяха да са обясними, но тук става дума на явно недомислие и явно премълчани истини , които ако Данаилов не ги е усетил и умишлено не ги споделя , значи или не е в час , или „никога не е късно да се опозориш“. Нека той самия си избере определението от двете неща. „грехота да се разсейваме с щуротии“ казва Данаилов. Кое са щуротиите ? Това да разединиш една столетна партия и я превърнеш в роен кошер, преди местни избори, заради личното си его и разните му там властови позиции и апетити ли ? Господин Данаилов, това ли са щуротиите ? Аз за разлика от вас се притеснявам , ако Нинова остане и кошмара продължи. Защото Вие г-н Данаилов си стояхте на „сухо и прилично място“, а аз бях на барикадата , и сега съм още там, не да защитавам и да се възхищавам на политически партии, в това число и на БСП, която е дясна, неолиберална партия, защитаваща интересите на ново пръкналата се буржоазия, а да се боря за оцеляването си и с надежди да забавя изчезването на българския етнос. А де факто БСП защитава интересите на капиталистите със социалистическа маскировка и обслужващите ги добре обучени, но безидейни млади слуги на либералното статукво. Кои сте вие днес ? Страхливци , или комерсиални играчи, закичили с власт, послушници клекнали пред тлъстите и мазни евроатлантически играчи. Което бе нагледно демонстрирано при скандала във в-к Дума , когато стана ясно че младите надежди и на ГЕРБ и на БСП се обучават в една и съща ново създадена либерална политическа школа, от едни и същи преподаватели и действащи политици. Това на какво ви прилича Данаилов ? Коя партия е „кочината“ , коя е „помията“ ? И кои го допуснаха това ? Нинова и Кирил Добрев ! И това ли са дребни щуротии ?
„- Какъв Жаблянов? Какъв лидер е Жаблянов?“ казваш Данаилов. Лидер е ! И го доказа точно тогава, когато обясни на такива като вас, притеснените да изговаряте много думи, за да се харесате на новите си господари. За Народния съд от трибуната на НС ви отговори, за да го знаете и да не го премълчавате , както премълчахте толкова години и да се страхувате и срамувате , и от БКП и от построена нова икономическа сила в Европа и света, там долу мухлясалите от неолибералната мъгла. За това го смениха. И за какво „мероприятие“ бълнувате срещу Нинова ? Има само недоволство от политическите безумия на Нинова и нейния авторитарен стил, като единовластие с цел да я превърне в лидерска партия.
„Виждате цели партийни структури я призовават: „Оттегли оставката!“ казвате г-н Данаилов. А я попитайте да ви даде точна информация г-н К.Добрев на колко феодализирани общини се е обадил да призоват : „Оттегли оставката!“. Пример в Монтана : феодализираната Общинска Организация гласува единодушно какво е заповядал Кирил Добрев и заседанието приключи. Ако и това не знаете – знайте го и не заблуждавайте обществото с неверни неща.
„Кой ще я управлява БСП? Жаблянов ли ?“- питате. БСП ще бъде управлявана кой избере конгреса, а защо и да не е Жаблянов ? Вие май доста се притеснявате от него !? Заедно се чудим с вас г-н Данаилов за отношенията в БСП. А я по добре си задайте въпроса :
Какъв е този инкубатор на бизнес-социализма? И те бизнес-социалистите се опитват да заметат следите на политическото престъпление, с което БСП захвърли в ъгъла идеала, солидарността, социалната държава и неравенството като своя ценност.
Самата партия днес е в организационен хаос и пълна стратегическа слепота. защото Вие г-н Данаилов стоите на „сухо и прилично място“, а аз бях навсякъде из Монтанско по време на изборната агитация и много добре чувах и разбирах за болките на хората в обезлюдяващите селища, които се чувстваха изоставени и предадени.
От кой са изоставени и предадени г-н Данаилов ? Нали с Нинова трябваше да дойде промяната. Промяната я спретна Кирил Добрев – създаде условие и утвърди – власт – влияние и пари./ в Монтана поне съм сигурен/. Той разглежда избирателите като крепостни селяни.Като заложници на своята битка за постове, власт и влияние.А самата Корнелия Нинова с несръчните си деяния на вътрешнопартийна демократичност възбуди острите раздори и вече се породиха много съмнения за скрити договорки и задкулисия.
Всъщност Нинова се усъвършенства в снишаването и шикалкавенето, и нищоказването по много важни въпроси и теми в ЕС , Русия и света. Явно специфичните личностни качества на Нинова играят съществена роля при партийното политическо лидерство, което пряко се отразява върху партийното строителство и организационна същност на БСП. Това е пряко отражение по низовите местни структури на Партията. И тогава си задаваш въпроса за „Визия за България“ ??? С кои ще я осъществите, вие авторите на тази „визия“. И възниква още един важен въпрос : Необходима ли е Нинова днес на Партията до местните избори ? Според мен – Не ! Цирка и кошмара ще продължат и погрома ще бъде тотален. По лошото е ,че идеалът които е основната мотивация, която ни крепи и мотивира от многото години да вярваме в социалистическата идея ще се опитат да го унистожът и ликвидират. Реалността е видима за всеки, който има ума и смелостта да прецени истинските неща , без емоционалност ще застане на вярната позиция в настоящето.
Накрая казвате г-н Данаилов : „И партията й вярва. Заради нея, тя трябва да остане като председател.“ Да Ви попитам господине :
1. Коя е „Партията „?
2. Чи й е представител? На кои ?
3. Кои защитава и от какво ?
4. Възможно ли е в едно ляво партийно формирование / ако е такова/ в ръководството да управляват капиталисти и социалисти заедно ?
5. Как да бъдем силна партия с такъв тумор?
Каква е тази битка за власт , какво е това чудо ?
Защо го правят?
Вероятно този въпрос е от тези, които никога няма да получим
отговор!? Големите пари рано или късно търсят и голямата власт.
Това е корпоративният капан на политиката. От нея идеалистите
изпадат много бързо и остават със самочувствието си зализаните олигарси. Хората с идеи биват смазани, а тези, които смазват, почват да се мислят за богупомазани и несменяеми. Затова отговарям на г-н Стефан Данаилов и му припомням, че е далеч от истинските неща по въпроса на Корнелия Нинова. Но нямам нищо против неговата загриженост за оцеляване на Партията , но с Нинова ще е катастрофа.

ИЛИЯ МИЛАДИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *