ДАЛИ Е ПОЛЗА , ИЛИ ЦЕНА СПИСЪКА ПО „Магнитски“ ЗА БЪЛГАРИЯ ?! / ИЛИ НАДЕЖДА ЗА НАИВНИЦИ ? /

ДАЛИ Е ПОЛЗА , ИЛИ ЦЕНА СПИСЪКА ПО „Магнитски“ ЗА БЪЛГАРИЯ ?!
/ ИЛИ НАДЕЖДА ЗА НАИВНИЦИ ? /
––––––––––––––––––––––––-
В тревожната и объркана политическа атмосфера след списък по „Магнитски“ на Министерството на финансите на САЩ , които шамароса намиращи се в корупционното блатото политически лидери и напълно настанени и приспособили се журналисти, политолози и социолози, които не виждат и не чуват нищо освен сянката на Бойко Борисов и с отчаяно квакане на величаене, превъзнасяне възхваляване, и оправдаване … на слагачи и клакьори около него друго не се забелязва . Все по-ясно се провижда замърсеното и деградирало качество на политиката , и отсъствието на ефективно лидерство , което да унищожи заразите в блатното съдържание.
Политическата , социално-икономическата и особено демографската криза с поредният възход на дясното и липсата на ясна политическа алтернатива ни задължават да прозрем сериозни неща имащи стратегическо значение за оцеляването ни като народ и държава наречена България. Какво имам в предвид ?
1. Това не е случайно , точно сега да се изкара този „списък по Магнитски“.
Явно той се яви като някакво обнадеждаващо явление в живота на българите , че с тоя списък може да се променят нещата към добро. Е да ! Към добро е , но аз лично не съм достатъчно уверен , че „братята американци “ са загрижени за добруването и спасяването на българския народ и държава . Защото : /1/ ние сме тяхна поробена колония. /2 / едва ли „преди малко са разбрали “ , че в България съществува тотална и невиждана корупция по високите върхове на власта. /3/ този „Магнитски“ е силен идеологически ход на янките за влияние и манипулиране в тяхна полза спрямо активираните интереси на Русия към България и полуострова. /4 / това си е чист психологичен урок към непослушни политически лидери дръзнали да се заиграват против янките и сътрудничат към интересите на Русия. Хищния подход на интереси на американците проличава в замълчаването на ББ като един от „героите “ на „Магнитски“. И това струва 6 милиарда лв . платени и още на не нарисувани самолети, които гарантираха доста години „данък спокойствие“ на правителството , което след това „спокойствие “ направо се удави в усмърдилото се блатото на корупцията . И сега най важното : в новия парламент отново ще са в мнозинство десните политически формации. Това им стига на американците. Със списъка „Магнитски“ те си извоюваха „данък спокойствие“ , че колонията 4 г. ще бъде трайно и сигурно подвластна на американското посолство. За всеки американски интерес в парламента „десните“ ще гласуват за тях . За това иде дума от списък по „Магнитски“. И още една “ дума “ ми идва : Къде си ти „ляво“ ? Нинова защо ликвидира „лявото“ ? / впрочем ти никога не си била лява , няма и да бъдеш / . Дори нещо допълнително е замислено – България , първа фронтова държава срещу Русия , което е доста стряскащо и необичайно дори да си го помисли българина , но …… трябва да си платим за услугата на „списъка“. Така е като нашите политически лидери вкупом се надпреварваха капиталисти да стават и продадоха и унищожиха всичко , което съгради лошия социализъм. Не става дума за материалното , което продадоха и него , а за духовното. Казват, че живеем в без духовно време, когато всичко се измерва в пари и всяко нещо си има цена, на която може да бъде продадено. Е , няма как да не го кажа ? БЪЛГАРСКИЯ НАРОД и БЪЛГАРИЯ ЦЕНА НЯМАТ !
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *