Дали пък проф. Николай Генчев ще излезе прав !

Дали пък проф. Николай Генчев ще излезе прав !

България е последна по всичко свързано с живота на хората : продължителност на живота, качество на живот, заплати, пенсии, социални придобивки и пр. Но първа по корупция, бедност, заболявания, смъртност, намаляване на населението, неграмотност и т.н.. Това е ужасно, а не добро управление! И възможно ли е да се говори за добри и стабилни финанси, когато българите са на последно място по платежоспособност?! Позор за България и най вече за блюдолизците на НАТО и ЕС . Лошото, е че младите хора не познават и не знаят истината за България и Русия . За тресавището, в което се намираме днес, липсват и идеи, стратегия , по какъв начин може да се излезе оттам. Задействал ли се е мощният механизъм, за който покойния проф. Николай Генчев казваше: „Единственият реален инстинкт на българите днес е инстинктът за оцеляване и то поотделно.“ Важното е да се оцелява. Но не като общество, не като държава, не като национален проект. Поотделно!“ Да си призная за мен е учудващо и ми е трудно да приема това мнение.
Първо : дали се е задействал този „мощният механизъм за оцеляване“?
Второ : в България няма изградена традиция и критична маса за натиск и за промяна на управления. Революции се правят от млади хора.
Младите хора на България не са тук. Моето дълбоко уважение към възрастните хора в страната, но с баби и дядовци ли ще сменяме политическия елит и статуквото?
Трето : Мисля поне в близко бъдеще проблемът на нашата страна е нерешим. Както винаги в историята ни нашите големи проблеми се решават само тогава, когато възникне сблъсък на глобално военнополитическо събитие и интереси на „по-големите“ и „по-силно развитите“ страни с геостратегически намерения и амбиции, и се измени радикално географските си влияния и ние тогава се скатаваме някъде където ни определят „големите началници“ както се изразява Борисов. На какво друго би се разчитало ? На БСП ли ?! Една партия от продесни политици, кичещи се с леви фрази, като и редица милионери и бизнесмени в ръководните органи на една соц. Партия ли да се разчита ?. Е, кой свестен социалист, или обикновен човек би се съгласил и доверил на БСП , в която съществува управлението на Партията , едновременно истински социалисти и богати капиталисти, които трябва да решат многото социални проблеми и съдбата на България. Този ли бълвоч от яростни безскрупулни използвачи, които трябва и да мислят и правят политики за социални придобивки на трудовото беднячество в България и едновременно с това и бизнес планове за собствено забогатяване.? Абсурд ! Изглежда много българи са объркани от безизходицата и колониалния геноцид. Затова темата за по-далечните перспективи на страната ни днес е абсурдно табу. Това е големият страх на всички нас. Държава без суверенитет е полумъртва държава. Това кара и толкова много хора да напускат страната – не заради проблемите в настоящето, а заради липса на нормално бъдеще и неизвестност. След като се решават краткосрочни възникващи проблеми, без идеи и стратегия за бъдещето на България , то всеки млад човек индивидуално мисли за спасението си..
Дали пък проф. Николай Генчев ще излезе прав !
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *