„ДА ВЪЗТАНОВИМ ДЪРЖАВНОСТТА И СПАСИМ БЪЛГАРИЯ“                           / Оставка на Бойко Борисов и прокурора Гешев /

НА 16.07.2020 г. ОТ 17,30 ПРЕД ОБЛАСТЕН СЪВЕТ В МОНТАНА  ЩЕ ИМА ПРОТЕСТ

„ДА ВЪЗТАНОВИМ ДЪРЖАВНОСТТА И СПАСИМ БЪЛГАРИЯ“

/ Оставка на Бойко Борисов и прокурора Гешев /

 

Има една държава, от която три милиона от народа й избяга, за да може да оцелее. Има една държава, в която хора гладуват в къщите си, а на всяка улица има просяци. Има една държава, в която работещите са бедни, а крадците – богати. Има една държава, в която може да се произвежда от пиле мляко, но се внася всичко.

Държава, която изкла животните си, за да внася замразено двадесетгодишно месо. Държава, която е земен рай и в която доматите и ябълките внасят от съседни държави Държава, в която всички природни ресурси са дадени на концесия на чужди господари. Държава, в която децата получават по-малко пари от държавата от бездомните животни. Държава, в която ежеседмично се закриват болници, а лекарите бягат от мизерията. Държава, в която минималната заплата е под минимума за оцеляване, а минималната пенсия – три пъти под минимума за оцеляване.

В тази бедстваща държава управлява самозван диктатор, избран с изборни манипулации и фалшификации, както и чрез натиск и манипулиране на хората. Държава, в която гласоподавателите са повече от действителното пълнолетно население, което живее на територията България. Държава, в която управляващите разчитат за властта си не на народа, а на чужди господари. Държава без армия, която си наряза оръжието и даде милиарди, за да купи старото оръжие на господарите си.

Държава, в която правата на управляващите и политическата класа  са много по-големи от правата на мнозинството българи. В която държавата решава какъв да бъде моралът и ценностите на детето ти. Държава, в която чуждите ценности на господарите  и на управляващите са преди морала и ценностите на народа.

Ужасяващо, нали?

Живеем в една съсипана държавност, обезлюдена територия, безумно законодателство, унищожено стопанство и икономика, бедност и ценностна система, формирана десетилетия от мутро – олигархичната власт. Изобщо вече всичко в България където са управляващите е смрад, лъжи и неяснотии !

Доверявахме се на случайни политически формирования и личности, защото нямахме опит, защото бяхме разделени и манипулирани и противопоставяне един на друг в невярата, страха, съмненията, лековерието, безпринципността.

Днес горещо моля младите хора за прошка , с чувството за вина пред тях, че ние възрастните докарахме България до това състояние да напуснат децата ни в чужбина и от там да ни изхранват и грижат за нас. Това е ужасно. Това е болка !

Преминахме своя 30 годишен път, отначало с надежда за по добър живот, но бяхме измамени,  презирани и охулвани. Преживяхме болката от разочарованието, безсилието  и  омразата един към друг.

Млади хора,  ви сте надеждата на България. Вие сте тези, които трябва да спасите  държавността  и  премахнете  самозабравилите се политици и корумпирани управляващи. Вашето поколение трябва да спаси България и българите.

Това е мисията ви. Ще се борите. И ще победите , за да се спасите.

А на нас възрастните ще остане надеждата и болката .  Отговорността и болката ни , че  и ние сме виновни  за националната катастрофа на страната и обедняването на обществото ..А ние всички българи носени от течението на неолибералната простотия и безвремието, не можем да бъдем повече смирени.  Да пометем тази продажна корумпирана сволоч и онези , които ни унижават. Заради кръвта на предците ни които са я пролели , за да я има свободна България.

Днес с покрусени очи всички виждаме мъченическия лик на истината и с болка изричаме нейното име: България!   Ние „Борци за справедливост“ сме винаги на страната на слабите, на онеправданите, на страната на разума, на живота срещу

смъртта, на справедливостта, на идеята, обединяваща всички не само в името на просперитета и осигуреното свободно бъдеще на България, но и на правдата.

Да живее България !

Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *