Да запазим заедно , това което са ни оставили нашите предци!

Да запазим заедно , това което са ни оставили нашите предци!

Винаги се случва така, че се намират хора, които си въобразяват, че техните правила могат наистина, винаги да бъдат актуални и гарантират тяхното властване над голяма част от обществото и всяка идея за промяна да бъде изтръгната със сила и принуда от съзнанието на хората. Зная, че този свят е несправедлив, той е в ръцете на шепа жалки маниаци. Зная, че те са и в ГЕРБ и БСП , и останалите политически формирования.
Учудвам се как животът ни се превърна в ад от безскрупулните безобразия в едно разбито общество, в един свят в състояние на лъжи , манипулации , страх и COVID19. Ама ние всичките сме българи, живеем заедно на едно прекрасно място наречено България. Кое и какво ни накара да се променим и застанем с презрение и жестока злоба един срещу друг?
Но има и нещо друго – все по настойчиво и нагло някои политици манипулират бедни и не образовани – бедният е готов на всичко, а необразования – вярва на каквото му говориш. А и не трябваше да им хвърлят много пари, за да ги подкупиш. Душите им се продаваха на безценица.
Господа политици , не разбирате ли за геополитическа конфронтация, която превърна България във фронтова държава. Нито вие , бившите управленци от ГЕРБ, нито и вие останалите политически формации имате избор , нито ние обикновените хора имаме избор за колективна защита от интересите на геополитически гиганти, които ще сътворят нов световен ред. Кой знае какво ни очаква в бъдеще но сигурни са беднотията, още по жестоки вируси, локални войни, икономически и финансови кризи на разпадащият се евроантлантизъм.
Половината от населението на България е жертва на структурното насилие на глобалния капитализъм, вкарал го в капана на безизходицата и недоимъка. Тези хора са стресирани, живеят по-малко, умират по-рано, децата им са по-малко образовани , възможности да се развиват в България са нищожни. Или при днешния реставриран капитализъм в България, където имаме разделението на такива, които имат право да живеят и на такива, които са принудени да умират. И биват убивани от този капитализъм, умирайки от невъзможност да се лекуват, от това че са бедни, безработни и какво ли още не. Над един милион българи не са здравно осигурени и нямат право да се лекуват. Убивани повече, отколкото навсякъде другаде в Европа, защото у нас човек трябва да плаща от джоба си за здравеопазване повече, отколкото във всяка друга държава на ЕС. Убивани, защото дори не могат да дъвчат и над 1 милион българи ходят с развалени зъби, защото нямат пари за зъболекар.
И това продължава вече тридесет години. Водят се политически спорове, провеждат се избори. Кампаниите са лъжи и заблуди , с обвинения за купуване на гласове, но в крайна сметка статуквото се съхранява, макар постоянно да избухват страсти за неговото премахване. Но това няма как да стане, когато няма реални и автентични партии с идеи и идеологии, изразяващо класовото съзнание на своите членове. Самите партии не желаят промяна, защото една истинска промяна ще засегне интересите най-напред на тях. Затова за трети път отиваме на нови избори. Крайно време е да се досети човек , че се подготвя властови контрол и надлежно влияние за бъдещи времена на власт и влияние от „братското“ посолство на янките. И винаги в тези моменти се възбужда гнева ми към партия БСП , която се оглавява от най-противоречивото ръководство в своята история. Само за два три месеца опитаха всякакви експерименти и простотии и дивотии . Потресаваща е политическата им немощ, неразбирането какво става . А неолиберализмът връхлетя върху нашия свят и помете всичко, що бе останало от предишната система, завладя главите на лутащата се полуобразована тогавашна интелигенция, постави на колене политическата и държавната власт и въвлече България в нова геополитическа орбита. Де да беше на мястото си БСП днес щяхме да сме в друга орбита. Трудно е на Лидерите да проумеят , че когато една партия не изразява определена класа, не е в състояние и да защитава нейните интереси. Тогава тя просто не е политическа партия , а членска маса , обвързана единствено с връзки, основани на интереса и то най-често на корупционния интерес, без да имат нещо общо с идеи, политика, идеология. Мисли се единствено за обществени поръчки, облаги, пари, печелене на проекти по програми. Оказва се ,че подобни връзки са силни и здрави и трудно се разкъсват поради комерсиалните интереси на власт – влияния и пари . Какъвто е случая с партия ГЕРБ.
Много бързо неолиберализмът постигна пълна победа в нашата страна и постави под пълно подчинение целия обществен живот. Народ, който насила е изтръгнат от традицията си и е лишен от вярата си, загива. Дори и БСП предпочете да възприеме нейните послания, покорно съгласявайки се с всичко, което й подхвърляха като истина за обществото, а и за самата нея. Тя прие, че щом е казано, че няма класи и класова борба, щом партиите трябва да бъдат народни, а не класови, нека бъдат.
Трудно ли ви е да разберете, че трябва най- после да сритаме смело политическия елит и ЗАПАЗИМ ЗАЕДНО , това , което са ни оставили нашите предци, че ние всичките сме българи, живеем заедно на едно прекрасно място наречено България. Длъжни сме да си я запазим за идните поколения.
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *