Да запазим заедно , това което са ни оставили нашите предци!

Винаги се случва така, че се намират хора, които си въобразяват, че техните правила могат наистина, винаги да бъдат актуални и гарантират тяхното властване над голяма част от обществото и всяка идея за промяна да бъде изтръгната със сила и принуда от съзнанието на хората. Зная, че този свят е несправедлив, той е в ръцете на шепа жалки маниаци. Зная, че те са и в БСП и в ГЕРБ и останалите политически формирования.
Учудвам се как животът ни се превърна в ад от безскрупулните безобразия в едно разбито общество, в един свят в състояние на лъжи и манипулации. Ама ние всичките сме българи, живеем заедно на едно прекрасно място наречено България. Кое и какво ни накара да се променим и застанем с презрение и жестока злоба един срещу друг?
Дано не се лъжа, но ми се струва, че пропадането ни като нация започва да стряска все повече българи. Но има и нещо друго – все по настойчиво и нагло някои политици манипулират бедни и не образовани – бедният е готов на всичко, а необразования – вярва на каквото му говориш.
Господа политици , нима не разбирате , че живеем в един непредвидим свят изпълнен с насилия и несигурност. Не разбирате ли за геополитическа конфронтация, която превърна България във фронтова държава. Нито вие управленците от ГЕРБ, нито и вие останалите политически формации имате избор , нито ние обикновените хора имаме избор за колективна защита от интересите на геополитически гиганти, които ще сътворят нов световен ред. Кой знае какво ни очаква в бъдеще но сигурни са беднотията, още по жестоки вируси, локални войни, икономически и финансови кризи на разпадащият се евроантлантизъм.
Половината от населението на България е жертва на структурното насилие на глобалния капитализъм, вкарал го в капана на безизходицата и недоимъка. Тези хора са по-стресирани, живеят по-малко, умират по-рано, децата им имат по-малки възможности да се развиват. Или при днешния реставриран капитализъм, където имаме разделението на такива, които имат право да живеят и на такива, които са принудени да умират. И биват убивани от този капитализъм, умирайки от невъзможност да се лекуват, от това че са клошари без дом, от насилие, стрес, безработица и какво ли още не. Над един милион българи не са здравно осигурени и нямат право да се лекуват. Убивани повече, отколкото навсякъде другаде в Европа, защото у нас човек трябва да плаща от джоба си за здравеопазване повече, отколкото във всяка друга държава на ЕС. Убивани, защото дори не могат да дъвчат и над 1 милион българи ходят с развалени зъби, защото нямат пари за зъболекар
А тези , нашите политици , са дали клетва да работят за интересите на народа. Те не само, че са го забравили незабавно, а правят точно обратното. те са станали комерсиални играчи. Това, което правят е дълбоко неморално. Лошото е, че заблудени и манипулирани ние ги избираме с надеждата, че нещата ще се оправят най сетне. И така от избори на избори – все такива избираме и все се чудим защо не живеем добре. Народът казва:“..наивниците раждат мошеници“!Проблемът е ,че мисленето е сложен процес, а ние обичаме да минаваме „тънко“,залагайки на поредното доверие и емоциите. А пък те политиците имат девиз : Лъжи и обещавай! Никой не съди победителите и помни, че хората забравят бързо. Наистина ……Учудващо е !
Изводът, който можем да си направим, е, че у нас печели този, който лицемерничи най-много. Няма нужда да си прав, има нужда да си вярваш. Никакво значение няма дали лъжеш, важно е да го правиш пред голяма аудитория. Една лъжа повторена сто пъти, но и по телевизора, става истина, гласи модифицираната Гьобелсова аксиома. А хората, какво правят хората? Нищо, предъвкват поредната постна лъжа, очакват новата – стара постна пица и се чудят защо така стана и как. Чудят се, вайкат се и като дойдат избори си гласуват все така. И така от избори на избори – все това избират и все се чудят защо не живеят добре. Мистерия !
В едно разбито общество, в един свят в състояние на милионерска лудост и експерименти вероятно никой на никого не се чувства другар. Те, богатите, точно това целят. Бедните да се мразят едни други, докато тяхната класа налага своите мрачни правила за експлоатация и властване. Това е истината господа гербери и разни там други господа и другари социалисти. Трудно ли ви е да разберете, че трябва най- после да сритаме смело политическия елит и ЗАПАЗИМ ЗАЕДНО , това , което са ни оставили нашите предци, че ние всичките сме българи, живеем заедно на едно прекрасно място наречено България.
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *