ДА СЕ БОРИШ ЗА СВОБОДАТА СИ И БЪЛГАРИЯ Е СВЯТО ДЕЛО

ДА СЕ БОРИШ ЗА СВОБОДАТА СИ И БЪЛГАРИЯ Е СВЯТО ДЕЛО

И гледам всекидневно самодоволните оядени политици, вторачени единствено в кокала на властта, загубили всичко човешко в себе си. Преговарящи за комисионни, крадящи и насън от България и от нашия труд. Те не се трогват. Те не чуват. И Европа не ни чува. За стоновете и плачът на българите всички са глухи.
А съвестта ни – тя не е нищо друго, освен нашите неизречени думи. Неизречени и нечути от никого и все пак напомнящи за себе си.
А, замисляли ли сте се къде отиват всички неизречени слова и тяхното значение и сила от не изказването им ?
Мисълта ни подсказва, че ние ставаме това, което преобладава най-много в ума ви.
А пък Вселенски Закон казва, че всички хора носят в себе си силата да променят обстоятелствата в своя живот.Тогава може да зададем въпроса : какво ни пречи на нас българите да се опитаме да промени живота си след 30 години измами и геноцид?
И понеже ние сме отровени от“неолибералните ценности“ и в повечето сме заети с проблемите в живота ни, не само че ще виждаме все повече проблеми, но и няма да позволим на ума си да създава решения. Получаваме това, за което мислим. Можем ли да излезем от този омагьосан кръг? Може да се каже, че живеем в свят с обърната наопаки ценностна система.
Най-ценното и първостепенното в обществото би трябвало да е Човекът с неговия разум, познания и творческа сила. Но всичко това вече не струва нищо. Съвременните пари, които не струват нищо, а всъщност са всичко.Това е елемент от така наречените евроантлантичeските ценности. Всъщност ние живеем в един свят, където човекът е роб на парите. Той е роб повече от когато и да било. И така паричните знаци дават на банкнотите власт и сила. Така парите се превръщат в злия БОГ и нещастието на нашето време. Погледнете какво се случи на последните евро- избори. Продадохме и душите си.
Болни, бедни, задушавани, притискани, изнудвани. Подигравани от администрацията, изнудвани от банки и частни съдебни изпълнители, получаващи нищожни пари за оцеляване срещу труда си, болни от некачествената храна и напитки, от мръсния въздух и отровите, с които ни засипват. Убиват ни бавно, майка по майка, баща по баща, дете по дете, тровят водата и земята ни. Всяка малка лична трагедия е част от общата огромна катастрофа на българския народ.
А напоследък сме способни да продаваме всичко , за да оцеляваме.
Държат ни в контролирана мизерия. Да не се умира чак от глад, но никога да не можеш да си позволиш да мислиш за нещо друго, освен как да си платиш все по-големите сметки и кредити. Да нямаш пари да отидеш до София да протестираш. Защото всъщност там заплатите се държат високи, защото управляващите знаят, че в София е ключът. Само протести там могат да ги свалят. Хората от провинцията трудно могат да си го позволят да протестират в София.
Днес на България й трябват най-кадърните, честни, достойни и предимно най-ярки личности, синове и дъщери на нашия народ, преди всичко и основно с национално самосъзнание и с ясно открояващо се самочувствие, които носят българщината в сърцето си. За такива личности плаче днес България, че да се спаси и да я има и утре.
Най-унизителното за българският народ е да слуша ежедневно лъжите , оправданията и обвиненията на окаляни и осрани до ушите корумпирани негодници, че се вторачваме с надежда на изток към Русия. Страх ги е ! Усещат омразата ни, долавят вятъра на промяната във света, виждат примката, която бавно, но безкомпромисно започна да се затяга и въпреки всичко остават нагли, жестоки и лицемерни. Пародират с джендърския съюз, НАТО, която удобно си разположи без пари военните бази на българска земя и с политическото ви партньорство със стратегическия си партньор САЩ! Самото признание за такова нещо е национално предателство. Какво го грее българският народ, който изнемогва от мизерия, престъпност и корупция от вашите стратегически съюзи, по скоро стратегически господари.
Защото за България стратегически са важни най-вече независимостта, суверенитета, благоденствието на народа, икономическия възход, премахване на геноцида, здравето, децата, развитието на обществото. А не стратегическите ви селфита с брюкселси и американски пъпеши и пияндето Юнкер да се снимате.
Така или иначе, всички сме задължени на безсмъртния дух на тези, които градиха и умряха за България. Всички сме отговорни за общото ни минало и бъдеще. Издигането на националното достойнство и самочувствие е дълг на всеки един българин. Не продавайте достойнството и честта си българска, където и да се намирате по света. Имате възможност чрез своя вот да промените живота си. Да се бориш за свободата и България е свято дело.

ИЛИЯ МИЛАДИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *