Да си припомним неща , които трябва да знаем

Да си припомним неща , които трябва да знаем
Резултатът от проведените на 4 април избори е вече известен . Колкото изненадващ да е резултата за някои, толкова е и логичен. Основната причина за него е крахът на превърналото се нещо, което не съответства на времето си за Българска социалистическа партия.
“ Резултатът е покушение срещу емоциите и желанията на всички леви избиратели в България, да видят края на хегемонията на десницата, управлявала през последните 10 години. Това е резултат от политиката на Корнелия Нинова. “ Това каза Валери Жаблянов. „
Правилният подход е трябвало да бъде търпеливото изграждане на една широка ляво центристка политическа формация с активен фактор в лицето на БСП.“ Продължи отново Жаблянов.
Безумното поведение на Нинова вътре в партията и извън нея само ускори този процес. От друга страна, през последните десет години българското общество се оказа неспособно да излъчи нова лява или каквато и да било що-годе читава опозиция и алтернатива на ГЕРБ. Ето защо осиротелият , възрастен вече електорат на БСП , непрестанно облъчван от популистки, кухи, но кресливи послания, нямаше друг избор освен да запълни вакума и гласува за съвършено непознати ялови политически образувания. БСП не можа да избегне кризата, сполетяла европейската социалдемокрация, макар че Нинова окончателно скъса с нея. Успехът на „Има такъв народ“ съвсем не е най-лошият вариант. Чалгаджийте са изявени просто като безобидна съединителна тъкан, заместваща липсващ орган. И ако се замислим по задълбочено , дали пък няма да се окаже и злокачествен тумор , съчетан с достойната за съжаление политическа незрелост на голяма част от нашите сънародници. Опасността изобщо не е отминала, така че бъдещето пред нас остава неизвестно !
Но нека , без притеснение си припомним нещо , което трябва да го знаем .
– Нашето място не е при „евроатлантическите съюзници”, които искат ликвидиране на ядрената ни енергетика и взеха на концесия печелившите ни отрасли. За да бъде защитена от англо – саксонската експанзия, България трябва да търси своите приятели и партньори сред своите исторически съюзници, които са помагали за нейното съществуване и просперитет. Само така можем да оцелеем като народ и да се развиваме в условията на жестоката борба за съществуване днес и сега .
– Идеологическата борба за съзнанието на хората капиталистите вършат скрити зад булото на благозвучна фразеология и заблуждават обществото, как ще го освободят от социалния гнет на системата, които те са създали в техен интерес като я „преодолеят„, „обезсилят“ и „социално подобрят„, без да обясняват, как ще стане това – по-слабият да обезсили по-силния. Доста наивна илюзия !
– Много е важно това , което трябва да реформа БСП – почистване на ръководния орган на партията от новоизлюпени капиталисти. Какво правят там? За какво са там ? Пълна несъвместимост в идеята на социализма. Нека си има богати хора ,но само като обикновени членове ,или симпатизанти на лявата идея. В ръководствата на структурите на БСП работа там нямат. Не се ли направи това ,значи не може да се изпълни най-важното , което трябва да стане , а именно – да се определи партия БСП каква партия е и на кои е партия ?!Чи й интереси защитава?
Нещата не отиват на добре, щом и най-старата партия не е наясно, че първичното са хората с техните потребности и интереси и после са политическите им представители.
А пък българската десница никога не ражда политически идеи, а само проклятия и заплахи. Тя не се бори за силна икономика, а икономическите и финансови кризи са неизбежни. “ Все гони призрака на комунизма и точно заради това прилича на луд, който е изпаднал от здравната реформа на Петър Москов.“ / Дочух го от някъде /
Всички ние – отвратените, омерзените от кражбите, корупцията и предателството, трябва да се организираме в движение, в което движеща сила да е гражданското общество и интересите на народа. Има видни общественици, интелектуалци, обикновени, но почтени, морални и патриотично настроени българи, които могат да се включат в създаването на една нова алтернатива за България. За да не ни е срам от децата ни. Заради България, ние трябва да поемем отговорността за бъдещето.
Затова търся възторжените идеалисти, смелите до безумство и влюбените в България. Защото, за да се измъкнем от блатото, ни трябва почтен, честен и интелигентен водач, който да се роди и отгледа в Гражданско Общество , за да може да поставя България над политическите интереси.
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *