Два въпроса към новоизбраните народни представители

Два въпроса към новоизбраните народни
представители
„- Това не са избори , това е избор . И залогът ще се определи като – „народ ,или мърша“ /думи на Славейков от 1875 година/ , имайки в предвид мое определение в навечерието на изборите.
Интересно е , че много пъти се радвам , когато не мога да позная нещо напълно и съм удовлетворен от мое погрешно мнение. Народа не се уплаши и гласува. И заради гнева и страха си , така хубаво наказа почти всички политически партии . Наказа ги с болезнено изкушение , Много лидери и социолози казват , че народа е победителя. А дали е така ? Всеки сам да си отговори ! Какво да се прави , какво да отговорят е дилемата пред народните избраници ??
– Да останат ли на държавната хранилка , или да се явят на поправителен изпит ?
Лошото е, че освен първият въпрос, има и втори. И той е, че : „Има такъв народ“ ,БСП, ДПС, „Демократична България“, „Изправи се. Мутри вън!“ , може в един момент на „национална отговорност“ да не се противопоставят сериозно на ГЕРБ , и да оставят Борисов да властва колкото може, да си разпределя европейските пари, пък може и нещо за тях да остане както се правеше до сега , а и се дава отговор и на първия въпрос.. И защо да дразнят всесилния Борисов с неговата прокуратура – опасно е. А ИТН , ДБ и ДПС могат пък и в коалиция с ГЕРБ да влязат в управлението, ако не целите групи в парламента, то част от техните депутати както преде години купиха половината от депутатите на ПП „Атака“. Впрочем от това не е застрахована нито БСП, нито групата на Мая Манолова. Самия Борисов призова за мир и достатъчно ясно спомена , че има опит с разпределението на големите пари . /близо 130 милиарда евро до сега / Дано и този път да не се сбъдне моето мнение.
Ние избирателите сега как трябва да разделим вината за поредното управление на Борисов с опозиционните лидери. И не защото не сме гласували. А защото сме оставили начело на избирателните листи политически парашутисти , кариеристи , или послушници, на които разчитахме да свалят най-после Борисов, лидери без качества, лидери без политическа култура , но с дебели портфейли.. и видяхме как успешно ги наказахме . Е , не всичките са такива разбира се .
Колко парадоксално се получава всъщност . Така ги наказваме , че 4 г ще взимат тлъсти заплати и ползват с предимство бизнес офиса / Народното събрание/ , а ние ще псуваме своята орисия.
Искам да споделя мисли за възрастните социалисти в Монтанския регион. От две седмици мълчаливо преглъщам пречувствието , без да разобличавам безличното ви политическо представяне , разчитайки само на стимули и задкулисни уговорки за успех на първите лидери на две политически формации.
Всъщност ми е тъжно за вас възрастни социалисти и ви съжалявам. Нищо лично нямам против вас. Вие сте хора объркани , вярващи в доброто както едно време са ви възпитавали , вие не сте готови за сериозни битки с капитала и с днешните бизнес – социалисти, затова и от толкова години чакате нещо да се случи. Всеки нов избор е нова надежда за по смислен живот и след всеки нов избор ново разочарование.
Трудно може да вземете радикално решение , защото не можете да забравите за грижливата закрилница майката БКП. Затова и от толкова години чакате някой нещо да направи , за да се случи нещо стойностно за вас , деца и внуци .
И накрая излезе , че народната мъдрост “ Всеки народ заслужава началниците си „е актуална след тези избори . И какво мислите , че ще отговорят на двата въпроса , тия които ги избрахме на 04.04.2021 г. ?
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *