ДЕКЛАРАЦИЯ

ДЕКЛАРАЦИЯ
От кандидатите за народни представители от коалицията „БСП лява България” от Видински, Монтански, Врачански и София-област избирателни районни

В мандата си 2009 – 2013г. ГЕРБ превърнаха бедността, ниските доходи и безработицата в емблема на Северозападния регион. За една година 2013-2014 г. правителството с мандата на БСП предприе реални действия за развитието на нашия край. В експлоатация е околовръстният път на Враца, а пред завършване е същият на Монтана. Обявени са процедурите за строителството на отсечката Ботевград – Мездра. Сключени са договорите и започна проектирането на участъците от Е-79 Видин – Враца. Но днес послушното служебно правителство има ужасното за нас намерение да извади от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура 2014-2020 г.” проекта за модернизация на пътя Видин – София. Това служебно правителство, второ за ГЕРБ, вместо да сближава регионите, отново реваншистки ни разделя, наказателно ни размахва пръст, поставя ни на колене и за пореден път ни унижават.
Жителите на Северозападния регион са честни и достойни хора. Не скланяме глава и не ще склоним пред когото и да е. За да спасим нашия български роден край. Категорично отхвърляме продължаващия геноцид на ГЕРБ срещу Северозапада и настояваме за:
Ускорено изграждане на пътя Видин – София в рамките на програмния период до 2020 г. като първа стъпка от целенасочена политика за икономическо развитие на Северозападна България.
Това е записано в националната програма на „БСП лява България”, а така също и в нашите регионални платформи. Това е наша обща политика, политика в името на всички наши граждани за достоен живот в справедлива българска държава.
ГЕРБ ни отне работата, отне ни хляба. Днес – пътя Е-79, а утре и надеждата за достоен живот. Пътят няма цвят, той е надеждата ни, той е на всички, той е връзката на България с Европа. Затова призоваваме всички наши земляци за подкрепа, за активни действия, за да не допуснем Северозапада на България да си остане бедното сираче на обединена Европа.

13.09.2014г. От кандидатите за народни представители от коалиция
„БСП лява България”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *