ДНЕС ИМАМЕ НУЖДА ОТ БУДИТЕЛИ, А НЕ ОТ БИЗНЕС ПОЛИТИЦИ

ДНЕС ИМАМЕ НУЖДА ОТ БУДИТЕЛИ, А НЕ ОТ БИЗНЕС ПОЛИТИЦИ

Изтече последният зимeн месец на настоящата 2018 г., без да остави ярка следа от събитие, което бихме искали да задържим, или за което да си спомняме, аналогично като нашето, човешкото време, което отминава винаги безвъзвратно и не се повтаря. Годишните времена си следват своята цикличност, въпреки нашата бездейност , дейност, или очакване. Миналото е само статистика, а при нас, при хората – съдба, затлачена с надежди и очаквания на светлото утре! Разбира се много от нас са наясно, че това е невъзможно, при тази геополитическа ситуация, но пък е очаквана и желана социалната справедливост.
Днес България отново има нужда от революционна промяна, който отново да спре пропадането на българската държава и общество. Днес България отново има нужда от съвременна визия за развитие, което да и донесе едно по-добро бъдеще, от визия за нов градеж и съзидание, за нова модернизация, за преодоляване на бедността и мизерията,за възстановяване на здравеопазването и образованието, за нов демографски подем. Да насочим нашите усилия за радикална промяна на държавата, за да се пресекат всякакви условия за корупция и злоупотреба с властта и да създадем такава държава и такива условия за живот, за каквито мечтаеха и жертваха своя живот и живота на своите близки нашите предшественици в жестоката антифашистка борба и милионите българи пролели кръвта си да запазят Нашата България. Е, няма как да „създадем такава държава“ с такива местни лидерчета на БСП. Колкото и да ми е трудно и неприятно, отново с болка ще спомена за недопустима постъпка на Председателката на Общ. Партийна Организация Монтана. Тя още разделя и конфронтира Монтанските социалисти, дори и от празничните вечери. Уважаемо Госпожо, до кога ще го правите това ? Нямате ли малко съвест и чувство за отговорност ? Не видяхте ли кои социалисти присъстваха на Фирмената Ви вечерята и кои отсъстваха ? Жалко е за вас, ако не сте се осъзнали до къде я докарахте, щом и верните ви покровители-консултанти ви напускат.
Така наричаната от Вас „Нашата Партия“ е менте, което няма нищо общо със социализма. Затова много пъти съм ви приканвал да назовете „Моята Партия“, защото това си е наистина вашата партия – партия на неолиберализма /капитализма преминал в най-гадния си вариант – неолиберализма./ и няма да е далеч времето, когато ще останете сама, заедно със спомените си за лъжи, задкулисни договорки и манипулации. Разбрахте , че Монтанската Градска Организация е жива и вие никога там не можете да бъдете фактор, защото вашите 700 социалисти днес са лъжа и затова не посмяхте да се проведе пълен цикъл на избори в Организацията. Разбирате добре, че края на лъжите са много близо и Вие добре го осъзнавате.
Това е „Твоята Партия“- Партия на олигарси, която при това съвсем незаслужено си присвоява епитета „социалистическа“ в името си и умишлено заема лявото политическо пространство за да предотврати появата на истинска лява партия. Не без участие на“Твоята Партия“, преди да ни направят бедни, ни направиха прости. Направиха и едното, и другото, и надявам се – сега поне да не ни направят и извратени.
И питам аз : И ако днес една система убива хиляди хора това не я ли прави престъпна? Не я ли прави една от най-престъпните в нашата история? Нищо, че българските политици крият този факт, обявявайки за „престъпни“ системи от миналото. Нищо, че тези убийства се прикрива с либерални пропагандно-идеологически маски за днешната система, която доминира политическа класа, противопоставяна на това, което те пак чрез техните либерални идеологии изобразяват и обвиняват като „комунизма“ или „тоталитаризма“и лъжлива „демокрация“ за виновни, при обвинения.
Всеки българин усеща, че нещо се случва, нещо умира, а в същото време ни втълпяват да сме примирими, че те управляващите ще ни гарантират Натовска закрила и Европейски стандарт на живот. Поредната нагла лъжа ! Нито едното, нито другото е вярно. Българите усетиха голямата измама, но вече в колониалната си съдба. Вече никой не вярва напълно на политиците, вярват и се интересуват повече на обикновени социалисти, хора от народа изразили позиция и мнение по събития от живота , там в провинцията, където са съдбите на бедните хора./ в Поглед Инфо/. Необходими ни са/особено на младите хора/ философски разговор за идеи, за бъдещето, за абстрактни понятия като морал, справедливост, човещина, състрадание, равенство, братство, общност, народ. След това да избистрим за себе си и за обществото като цяло понятия като народовластие, правова държава, социална държава. Днес много малко се говори за това. Убеден съм ,че днес имаме нужда по скоро от будители , отколкото от бизнес политици.

ИЛИЯ МИЛАДИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *