ЖАН ВИДЕНОВ НЕ СЕ ЛИ ПРИТЕСНЯВАТЕ , ЧЕ ОТНОВО СЕ „ИЗЦАПАХТЕ“ ВЪВ ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА „ЛЯВОТО“ ?

ЖАН ВИДЕНОВ НЕ СЕ ЛИ ПРИТЕСНЯВАТЕ , ЧЕ ОТНОВО СЕ „ИЗЦАПАХТЕ“ ВЪВ ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА „ЛЯВОТО“ ?
Нека да изясним какво значи „Ляво“? ! Необходимост от това е , да уточним истинността и съдържанието на самата дума , която явно някои политици използват , а всъщност целите им нямат нищо общо с „Лявото“. Що е това „Ляво“ ? И дали го има днес в България ? Лявото възниква като идеологическа форма на ранния , а след това на развития индустриален капитализъм.
В крайна сметка лявото , не е нищо друго осем една особено социална група наречена пролетариат. Класическият пролетариат изчезва и се стопява в средата на 60 те години в развитите вече индустриални страни в Западна Европа и САЩ.
От класово , то става размито с разни течения и похвати на идеолози на капитала и още тогава с това бе обезличена неговата протестна мисия .
Знаем и това , че капитализма е единствената обществена система , която впряга за собственото си развитие своите опоненти т. с. с податливи подкупни леви лидери . Това е много силен ход и чрез него от лявото биват извадени неговите борбени замисли и убеждения в бъдещи стълкновения между „Лявото “ и капитала.
Г-н Виденов има ли го днес в България истинското „ляво “ ? Няма такова ! Знаем и причините за това . Но знаем , че за да я има България е необходимо „Лявото“. Има нужда от лява политика, която се стреми към нова битка и война, за социална справедливост и граждански права. Надявам се , че в този момент знаем и това , че не можем да заменим капитализма със социализъм , или някаква друга обществено политическа форма на отношения в обществото.
Достатъчно чух , достатъчно прочетох ваши идеи и бъдещи действия заедно с Иван Атанасов , с които ще възстановите лявото в България. Това е прекрасно ! То е и необходимо ! Но… питам : как ще го направите като в редицата ви от 32 учредители сте се наредили бизнесмен до милионер и т.н. Ама ние си имаме такава формация – БСП е ярък пример в това отношение . Интересно какво правят комунистите при вас ? Нещо нова теория ли сте сътворили ? Или ще пришиете към Марксизма – Ленинизма нови отношения в обществото , в което ще се спогодят във взаимно удовлетворено съществуване на капиталисти експлоататори и трудов пролетариат.
Ако така сте го замислили – Браво ! Жан и Иван!
Срам но е ! Не е достойно да се заблуждават повече останалите българи в тази колониална страна и манипулират пред избори. Самия ви съюз издава заблудата , с която облъчвате левите хора. Красимир Янков – ПП „Българска прогресивна линия“. Прогресивна линия в изкачването по партийната стълбичка до настаняването до власт – влияние – пари. Оказа се , че щом не е на стълбата , то …. няма какво да прави повече в БСП. Отива си и търси нова стълбичка .
Николай Малинов – ПП „Възраждане на Отечеството“ Малинов ще възражда Отечеството с многовековна традиция на любовта и обичта на българи към братска Русия. Е това на какво прилича ? Това прилича да се доберем до партийната субсидията , а после ще “ Възраждаме Отечеството “ Какво общо има с „Лявата алтернатива“ На Жан и Иван ?
За другите от „Съюза“ няма да коментирам, защото са по леви от мен .
Левите избиратели отдавна загубиха доверие в левите политически формации и като следствие вече не вярват и на партиите . Кой, как, кога и изобщо някога някой ще успее ли да върне изгубеното доверие ? Поживьом увидим !
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *