Живота ни би бил много по различен при РАЗВИТО ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО

Живота ни би бил много по различен при РАЗВИТО ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО.

В тази тревожна обстановка в България се активизира една уродлива олигархична мафиотска хунта, която за да постигне коварните си намерения за забогатяване, правеше престъпления от всякакъв характер, всичките предимно тежки, с дълготрайни щети за страната и народа ни . Демокрацията в България е пародия, а политическите хуни ни управляват и ни водят по път, който свършва доникъде, У нас върлува „политическа орда”, а не както пише навсякъде „политически елит”? И именно липсата на силни, честни и справедливи хора доведе дотам, че в държавата ни всичко е наопаки. Елитът го няма, управляват ни хуни. Първо разгромиха журналистиката, защото им пречеше.
Някой плати много пари, българската журналистика да бъде обезличена, разкъсана, смачкана и запокитена на боклука. Върховете на властта са изпълнени с некомпетентни, безчестни, парично зависими калинки и олигофрени. Раковите образования, които либерализмът сътвори в българския национален организъм и на българската държава са тежки и опасни за съдбата на България и българите . Резултатът е : сериозни протести и бунтове, които трябва да съборят Системата ! И като се прибави ограничена интелигентност на управляващите през годините и загуба на чувство за реалност, наблюдаваме страх, стигащ при някои и до паника , но и грабежи като за последно Все още не са разбрали, че никой не ги слуша. Никой не желае да ги слуша. Хората надават ухо какво се случва с властта само ако искат допълнително да се заредят с гняв. Няма как да премълча и за нашата вина . Ние с посивелите коси … всичките вкупом, имаме нужда да се огледаме в огледалото на собствената си съвест. Ние изгубихме контрол върху собствения си живот. Бяхме излъгани и заблудени. Много често споменавам : „Миналото никога не е невинно“ . Днес имаме шанс да подкрепим нашите „млади деца“ в протестите и си изперем до някъде съвестта.
Протестът създава гражданско общество. Обучава хората как да бъдат граждани. Засега се вижда само гнева на свободните хора ! Това е единственият правилен и законен начин гражданите да бъдат коректив и контрол на властта. Това е начинът. Истинската революция става, когато се появи и надеждата. Няма друг мирен начин ! Навсякъде хората са на улицата, защото искат да върнат живота си обратно при себе си, искат да поемат контрола върху това, което се случва с тях. Така че това е обяснението за младите хора, за спонтанното излизане на протест. Могат да се създадат и по-ефективни форми за граждански контрол, тъй като видяхме, че и протеста работи. Даа ! Ще се изпусне парата от душите на хората , но омразата и ненавистта към политическата класа всекидневно ще се увеличава . Преборихме се със страха и ще последва бурята на онеправданите и колониално заробените , които ще пометат цялата тази сволоч и нищо чудно да линчуват олигархичната хунта . Този протест никога не може да бъде оценен като неуспешен, той не е неуспех , а урок как да се борим за правата си и геноцида .
И в края на краищата – трябва да създадем нов тип общество и обществени отношения. То може да обедини хората и поведе със силата на идеологията си, около която да се подреди политическия организъм, събрал в себе хора с еднакви убеждения за национален интерес и икономически възход на България.
Живота ни би бил много по различен при РАЗВИТО ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО.
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *