ЗАЩО ТРЯБВА ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА БСП

ЗАЩО ТРЯБВА ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА БСП
……………………………………………………………………………………………………………………..
/ в последствие ще обясня защо открито и настоятелно настоявам това /
Така обещах в миналата статия „КАК ПРИСТИГНА „ДЕМОКРАЦИЯТА“ В БЪЛГАРИЯ – ТОЕСТ ПРИСТИГНА ДИВИЯ КАПИТАЛИЗЪМ“
……………………………………………………………………………………………………………………………..
В България са изключителна рядкост хората, които биха могли да отговорят
какви са идейните постановки на различните идеологии и обществено политически формации като комунизъм, социализъм, капитализъм, демокрация, либерализъм и т.н., какви са техните преимущества и недостатъци. Това се
наблюдава не само сред редовите граждани, но и сред членовете и
симпатизантите на партии, които са вплели в своите разбирания въпросните
понятия. Поради политическа неграмотност се получава , бедни хора да гласуват за десни политически формации.
А приемането на парите, като основна ценност от младото поколение, и не само от него, спомага за по-лесното моделиране на начина им на мислене и
реагиране на случващото се, както в страната им, така и по света.
Емигрирането зад граница в търсене на по-добра реализация и заплащане се
възприема като нещо нормално и спомага за източването на мозъците , промишлен и индустриален интелект от страната ни.
Чрез засилената емиграция, комбинирана със застаряването на нацията и
насоките в реализация на образованието , бъдещето на
България все повече ще се изплъзва от ръцете на обществото. Сега политиците ни са изключително корумпирани както и почти целият държавен апарат . Всичкото това съвсем не е случайно и естествено развитие . И в допълнение , което е много важно : в геостратегически план страната ни се утвърди като много важна територия за американските стратегически интереси..
Ние българите сме като малко дете – сираче излязло на улицата , което нито смее да се сбие , нито може да се защити. Търси някой батко да го защити , хване за ръка и върне обратно в къщи.
Българите не могат да проумеят, че всяка битка, която водят, е битка между интересите на парите и интересите на човека, като разумно същество. Че за да спечелят, трябва да променят ценностната си система и да ограничат ролята на парите в управлението на държавата и обществото. За да спечелят, трябва само да поискат народът да притежава властта, а не тя да бъде в ръцете на олигарсите и партийните им слуги.
И ето защо съм ДА СЕ ГЛАСУВА ЗА ЛЯВА ПОЛИТИЧЕСКА ФОРМАЦИЯ.
Отговарям : защото “ баткото няма нито да защити сирачето , нито ще го върне в къщи“ – това са десните политически партии. Далеч съм от мисълта да търся някакъв парламентарен баланс. Няма да го има и това е голям проблем за нас хората и България. Голямата отговорност за това имат лидерите на БСП. Те тези едва ли някога ще разберат , че те не са партията . Партията са низовите партийни организации по места , и именно те са ги избрали за техни представители да вършат организационни мероприятия за защита и борба за социална справедливост срещу капитализма. И ако не са го разбрали , нека го знаят. И още нещо да знаят : ще се потърси отговорност за измяна на идеала.
Въпреки това ето още аргументи , защо трябва да гласуваме за БСП :
Имаме, меко казано, неразумна търговска политика в ущърб на интересите на България, основана на солидарност с ЕС!
За да имаме държава и перспективи пред нея трябват няколко неща – икономика на първо място! Ние нямаме реална икономика! Трябва да имаме силна армия, защитаваща териториалната цялост на държавата! А ние нямаме! Трябва да имаме сигурна полиция, защитаваща гражданите от ежедневната, битовата престъпност! Имахме , но защитаваше нечии интереси! Трябва да имаме сигурна прокуратура и съд, гарантиращи спазването за на законовата уредба! Няма такава! Трябва да има социална система, гарантираща нормален живот на населението! Трябва да има оформена средна класа, гарант за спокойствието и целостта на обществото! Нямаме такава! Е, с кое може да се справи настоящия политически елит, при това в обозримо бъдеще? Разбира се , че няма да се справи и това е целта на господарите. БСП то лошо , или безлично на моменти , все пак то ще е единствената парламентарна група , която ще подсеща американофилите , че съществува и български народ , които е в графа „контролирана бедност“ и все пак това трябва да се спазва. Нямаме никаква друга алтернатива за парламентарните избори . Ако някой има друго в предвид нека сподели .
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *