ЗА БЪЛГАРИНА НЯМА ДРУГА АЛТЕРНАТИВА ОСВЕН ДА ОЦЕЛЕЕ

ЗА БЪЛГАРИНА НЯМА ДРУГА АЛТЕРНАТИВА ОСВЕН ДА ОЦЕЛЕЕ

България на всеки 30 – 40 – 50 години преживява по един страшен катаклизъм, по една ужасна икономическа и стопанска криза, която я занулява и тя започва от нула, от началото – така е било в 1879 година, така бе и в 1919 година и през 1946 година.
За тресавището, в което се намираме днес, липсват и идеи, дали и по какъв начин може да се излезе оттам. Задействал ли се е мощният механизъм, за който проф. Николай Генчев казваше: „Единственият реален инстинкт на българите е инстинктът за оцеляване и то поотделно.“ Важното е да се оцелява. Но не като общество, не като държава, не като национален проект. Поотделно!“ Да си призная за мен е учудващо това мнение.
Първо : дали се е задействал този „мощният механизъм за оцеляване“?
Второ : в България няма критична маса за натиск и за промяна на курса. Революции се правят от млади хора.
Младите хора на България не са тук. Моето дълбоко уважение към възрастните хора в страната, но с баби и дядовци ли ще сменяме политическия елит и статуквото?
Трето : Мисля поне в близко бъдеще проблемът на нашата страна е нерешим. Както винаги в историята ни нашите големи проблеми се решават само тогава, когато възникне сблъсък на глобално военнополитическо влияние и интереси на „по-големите“ и „по-силно развитите“ страни с геостратегически намерения и амбиции, и се измени радикално географските си влияния и ние тогава се скатаваме някъде където ни определят „големите началници“както се изразява Борисов. Нашите успехи или пък нашите падения в една или друга степен са били предопределяни от външния геополитически фактор
Разбира се, и ние много сме допринесли за това. Веднъж направен този избор, ние копаем надолу или градим нагоре. Правили сме и двете в рамките на миналия ХХ век.
Затова темата за по-далечните перспективи на страната ни днес е тема табу. Това е големият страх на всички нас. Това кара и толкова много хора да напускат страната – не заради проблемите в настоящето, а заради липса на нормално бъдеще и неизвестност, след като го няма, след като се мисли в краткосрочен времеви хоризонт всеки индивидуално мисли за спасението си.. Държава без суверенитет е полу мъртва държава.
Падаме в калта затъваме до шия в нея, виновни търсим, за да успеем невинни в калта да заспим до следващите избори. И … отново пак същото ! Но нека се върнем за малко в механизмите на властта и пълзящото предателство, които по громиха България. За съжаление тези, които откраднаха парите и активите на страната, никога няма да върнат нищо доброволно! А и няма кой и с какво да бъдат принудени да върнат откраднатото.
И България ще продължава да потъва!
Цялата политическа класа се е превърнала в колониална администрация на Брюксел и Вашингтон. И чинно изпълнява заповедите им и обслужва геополитическите им планове за България, а от скоро целия регион на Западните Балкани ще са новата колониална цел на ЕС и НАТО. Жалко и смешно е всъщност, че Б. Борисов си въобразява, че е голям посредник – лидер на Балканите , а то не е нищо повече от жалък слугинаж на „началниците“от ЕС и Вашингтон.
Наскоро се натъкнах на едно интервю на банкера Атанас Буров, което силно ме впечатли :
„Аз ги казах вече… Първо майката, второ родината, трето армията, българската армия, и четвърто Русия. Без Русия ние сме роби. Турция ни има зъб и ще ни изяде. Защото и петата й колона работи тихо, подмолно и ни минира отвътре. Ето защо казвам – който не обича Русия – независимо какво управление има тя – той е враг на България. А който говори лошо за войската ни – заслужава удар в тила и смърт… Армията е гаранция за живота на народа ни. Няма значение какво знаме развява – червено или зелено, трикольор или оранжево знаме – но щом е армия, тя е светиня, като майката, като родината.“
Силни и много правдиви думи, изказани от човек от царско време ! И тогава човек се замисля – Боже колко много тиня, мръсотия има в Родината ни, осеяна с гадни платени олигофрени, които са продали душите си на сатаната и „евроантлантическите ценности“. А не бяха ли тези същите продажни олигофрени, които бяха обещали на този народ да го отведат в благоденствието и справедливостта, а го замъкнаха в ямата на най-безпросветния и безчовечен капитализъм.
Причините за всичко това са обективни. Имат напълно престъпен характер и невъзможност да бъдат решени с политическа воля. Сигурно бацилът на властолюбието лети във въздуха като бацила на охтиката, съчетан с бацила на неолиберализма. Има-няма качества продажната твар го е хванала вече заразата и няма излекуване от нея. Бедата е ,че ние не можем адекватно да реагираме и защитим интересите си . Каква гадост доживяхме само, да ни втълпяват, че Русия може да нападне България, а ние да сме готови да воюваме срещу тях. Явно нещо се случва необяснимо. Загубили сме всичко, и морал, чувство за принадлежност на един велик народ, на една нация, оставихме се да ни манипулират бандити и мутри и да ни определят къде трябва да членуваме, кои трябва да мразим и обичаме. Оставихме се в ръцете на шайка безродници, които не само пари крадяха, а откраднаха човешкото в човека. Страх сковава обществото, оцеляването е модел на поведение, а политическата мафия ни обяснява, че жизнения стандарт на българина се е повишил и ние живеем в гарантирана сигурност с перспектива за светло бъдеще. Едва ли има някой да повярва на това ,но пък почти всички го знам това : Държавата е институция за кражби в особено големи размери, непрекъснато тормози поданиците си с какви ли не ненужни измишльотини с цел, колкото по бедни , толкова по лесно се манипулират и ръководят.
Наистина няма друг такъв народ като нашият, който да брани мизерията и нищетата си с думите „абе от лошо има и по-лошо“! Да, така е, но докато по този начин оценяваме лошото, кога ще постигнем доброто !
И затова и изборът, който правим винаги е между две злини !
Когато има избори ни се предлагат едни политици и други за да направим избор между тях и винаги избираме по-малкото зло, което се оказва пак зло ! И ето ти омагьосания кръг в които се въртим вече близо 30 г.
Може много неща да се напишат за „механизмите на властта и пълзящото предателство, което погроми България“. Видимо и признато от голяма част от специалисти нашата държава е в демографска клинична смърт. Тя стене и върви към своя неизбежен край.Това се вижда от анализите за миграцията, смъртността, и раждаемостта. Никакви вътрешни и външни мерки не биха я спасили. Такава ще е съдбата на много държави в днешния  глобализиращ се свят, ако остане да съществува. Та дано по скоро се включи „мощният механизъм на инстинктът за оцеляване“

ИЛИЯ МИЛАДИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *