ЗА ДВЕТЕ СЕСТРИНСКИ ПАРТИИ – БСП И ГЕРБ

ЗА ДВЕТЕ СЕСТРИНСКИ ПАРТИИ –  БСП И ГЕРБ

 

Лично аз не искам да бъда част от тази Европа. И не ме интересува как живеят европейци. Интересува ме как живеят хората в България.

Не ме интересува какво е отношението на България към Европа. Интересува ме какво е отношението на Европа към България. А то е високомерно, цинично и унизително. Европа, в лицето на Карл Билд, наскоро съвсем официално заяви, че православието е най-големият враг на западната цивилизация. Само това стига, за да определя къде и в каква посока трябва да застана.

Време е да почнем да си говорим истината с политически констатации, а не със социологически балони, които казват всичко и същевременно нищо не обясняват. Нуждаем се от дълбока, драстична, радикална промяна в областта на политическото мислене и възвръщане на идеалът ,които е основната мотивация за възвръщане суверенитета на България.  Той е невидимата, но здрава вътрешна нишка, която е в съзнанието ни и ни държи в единство векове. През годините българите са преживяли какви ли не неща , – войни , бедност ,глад, унижения , но идеалът  не ги е напускал и затова са били единни и са вярвали и са се борили с цената на живота си за България, за справедливост и по добър живот.Къде е сега идеалът ? Питам аз , особено в  поколенията  под 60 те години.

.Жалко, много жалко за милионното поколение българи, носещи този идеал, построили нова България след фашисткия режим. Сега това поколение тъне в мизерия, унижения и несигурност за старините си.

Страната е изправена пред драматичен колапс. Само че типично по български този колапс става тихо, бавно и сигурно. Ние потъваме в едно блато на посредственост и отчаяние. Точно и това е целта – бедност и обезлюдяване, за да може да се манипулира и използва географското място наречено България за база на янките срещу Русия и влияние към Близкият изток и Европа.

А виждаме и какво става на „Позитано“. Пълен крях и обърканост на лидерите -„Орел рак и щука“чудят се  какво да захванат и накъде да прихванат. В главите им витаят комерсиални сънища и разяждат неосъществените им апетити за власт ,влияние и пари. Електоралният лимон почти се изцеди и от тук на сетне каква става? Местните лидери в провинцията също са разколебани и отчаяни. По скоро се ориентираха към феодализиране на местните структури и създаване на „ЕООД“ та , за да използват местните партийни структури за лично облагодетелствуване.

А пък част от елитните политици на БСП опетниха, оцапаха идеала на стотици хиляди социалисти и обикновени честни хора, русофили със своето угодническо поведение към САЩ и ястребите от Западна Европа. Какво падение! Затова партия БСП ще бъде наказвана, отново и отново от собствения си ректорат с не гласуване и гласуване за патриотични партии. Неадекватното поведение на нейното ръководство, което не е в състояние да оцени политическата обстановка в света и в страната. Проблемът на „Позитано” 20 е деинтелектуализацията на партията, която продължава години наред, съпроводена от високомерие и комерсиални интереси.  Това са неоспорими доказателства ,че БСП не е лява партия . БСП е дребно буржоазна партия, която електората и не я призна и се отдръпна от нея.

 

И нещо за сестринската на БСП партия – ГЕРБ

 

ГЕРБ вече е позиционирана като „всенародна партия-държава“

на бекапейско-милиционерско-олигархичния елит, създадена и вече добре организирана в партиен живот да замени старата БКП в епохата, „когато се усвояваха еврофондовете“  и до разграбва страната. Все пак „отците основатели“ на ГЕРБ, макар да са я гласили за засмукване на еврофондове, явно са имали предвид опита на наскоро създадената в Русия президентска партия на властта „Единая Россия“. Борисов,  несъмнено е бил кроен и съзрян за български Путин. Интересното е ,че и бесепарските фараони /Дъбов/си мечаеха за бъдеща „Единна България“ , която да замени БСП. Това си е чисто генетическо доказателство, че  БКП е майка и на БСП и на ГЕРБ. ГЕРБ тръгна като единна организация, която в процеса на установяване на хегемония над българския политически живот всмука останалите български партии (без БСП) в нов ОФ (олигархичен фронт) останалите български партии са само фракции по интереси на ГЕРБ. Така с изключение на БСП и отчасти на днешната „Атака“/Тя пак стана послушна и е „комунистическата“ („националболшевишка“) фракция на ГЕРБ/

– комунистическа или „националболшевишка“ партия която лакейничеше на Борисов се утвърди днес като „всенародна партия-държава“, или може да я прозрем като призрак на някогашната БКП. Веднъж получила властта в 2009 г., ГЕРБ не само не се примири да бъде поне три дни в опозиция, но и не понася опозиция – и изобщо независими от нея политически сили. Налагането на ГЕРБ като всенародна партия-държава във власта, при която не се предвижда място за независима БСП, защото ще се наруши геостратегическите интереси на янките, изпраща  БСП дълго и незнайно в опозиция. Целият политически спектър трябва да е  под ръководната роля на ГЕРБ както някога беше БКП. Всичко важно трябва да става тайно, с шушу-мушу, безконтролно, безотчетно, в резултат не на легитимен политически процес, а на спонтанно самовъзпроизвеждащ се гангстерски, неполитически заговор, които непрекъснато стресира обществото. /пример – пенсионна реформа 72 г. мъже и 70 г. жени / и т.н. Ние живеем в неправилен свят. И в него българската държава е ранена. Тя е увредена. В нея не само здравеопазването е увредено, увредено е самото държавно управление и то е дълбоко несправедливо. За обикновените хора, които винаги са в основата на властта, е непоносимо тази власт на българи над българи да се държи като окупационна власт. И това трябва да се прекрати буквално до година – това също е задача на една отговорна управляваща партия.

България трябва да има идеология и план за развитие за следващите 20 -30 години минимум. Така че народът би тръгнал да гради бъдещето си заради целите, които палят сърцата и които движат напред. Лъч надежда трябва да има отпред и възстановена неутрална държавност, определяща интересите на България. Обикновено лъч светлина за България винаги до сега идва от изток. Нека погледнем в тази посока и загърбим залеза на запад. Да опитаме !

ИЛИЯ  МИЛАДИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *