За доверието и ……БСП !

Защото моето разбиране е, че БСП никога няма да върне доверието на избирателите си, докато не направи ярък политически жест и даде знак, че няма намерение да излъчва в ръководството на БСП Вигеневци, Ангелнайденовци , Добревци , Дъбовци, Костадиновци и още ред други новоизлюпени послушковци на К. Нинова., които са с доста силни мераци да стават фараони и капиталисти. Избирателите на БСП искат в ръководството на Партията да няма милионери и феодализирани лидери, а да има отговорни другари , кадърни и всеотдайни на социалистическия идеал.
Но , в отговор на това ние какво предлагаме – премълчавано равнодушие с мързелив отказ от активен отпор срещу драстичните фалшификации, манипулации при чистката на кадърни другари, позволили си да критикуват
статуткото в БСП. Алчни бизнес – социалисти не се спират пред нищо и са готови и майчиното си мляко да продадат за власт и пари. С това сме вече , далеч от същността на партийния живот и отговорната дейност на партията към членовете й, и България. Дълбоката криза на БСП според мен се дължи преди всичко на нейното задълбочаващо се идеологическо обезличаване и липсата на системен организационен живот на първичните партийни организации и това доведе до липса на доверие и идейно съдържание.
Не бива да се вини за състоянието на БСП единствено Корнелия Нинова. Тя само следва и изпълнява методично стратегията си. Вината е на всички онези в БСП, които мълчаливо я оставиха да го направи ! При реденото на листи се прилага принципът: „Верните и послушните влизат, а не убедените идейно“. В БСП има чистене на критиците за сметка на верните. Дори се стига до отстраняване на хора, само защото имат мнение различно от на Ниновото.
Когато правата на социалиста и социалистическия идеал се превърнат в безправие и грубо нарушение на устава , бунта и съпротивата е задължителна , защото със злоупотребите в Партията се съпътстват престъпленията и посегателствата над личната чест и достойнство на много социалисти и заплашва съществуване на самата Партия.
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *