ЗА ЕТАПИТЕ И ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА КАПИТАЛИЗМА И ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА ЛЯВОТО В БЪЛГАРИЯ / АКО ГО ИМА /

ЗА ЕТАПИТЕ И ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА КАПИТАЛИЗМА И ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА ЛЯВОТО В БЪЛГАРИЯ / АКО ГО ИМА /

В новата ситуация на капитализмът и особеностите в епоха на неговата социална структура изискват нов етап за развитието на лявото, което засега не успява да се адаптира към новите реалности на така очакваната Четвъртата индустриална революция след COVID 19. Във водещите капиталистически страни лявото продължава да е в остра криза и да се срива , затова че не успява да намери успешните леви идеи и стратегии за реалността на XXI век и се намира в безизходица.
Има вече налични , видими признаци за изчерпвани възможности на технологии и форми на производство в индустриалния капитализъм , а така също и внушителното разделение на бедни трудови хора и много богати . Трябва да припомним , че социалния капитализъм както и държавния социализъм категорично са изчерпени , без възможности с явни признаци на стагнация и инфлация в икономиките и какви ли не съпътстващи кризи преди повече от 40 г.. Еволюционното развитие на общественото развитие след падането на Берлинската стена и перестройката на белязания тиквеник Горбачов ни наложи глобализиращо неолиберално дясно на свободно движение на капитали, стоки и услуги, приватизация на държавната собственост, намаляване на преразпределителната роля на държавата и увеличаване на движението на произведения продукт по посока на интересите на капитала, а не към хората на труда.
Това експозе го направих , за да бъдат изяснени етапите и възможностите на капитализма , които естествено са рефлектирали и в България. Наложения ни див капитализъм без правила , и настанилата се колониална администрация с корумпирани надзиратели , които ни втълпяват стабилност и покорство , а едновременно с това си изградиха посевместна корупция и дори феодални отношения за което финансовото министерство на САЩ им изпрати честитка „Магнитски“
И понеже днес много актуално сред социалистите и ляво настроените хора се коментира и запитва кои са леви политически формирования и за коя да гласуваме ?! В тази посока питам : Няма , или има ляво ? . Но и да го има какво трябва да прави то в сегашната реалност за интересите на българите и България ?
Спирам до тук ! Утре ще продължа с моя отговор и лична позиция по въпроса.
Нека всеки изрази мнение , позиция , болка и протест от липсата ,или лъжливото ляво в България , може и възхвала от политиката на БСП.
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *