ЗА ПРИЧИНИТЕ И ПОСЛЕДСТВИЯТА

ЗА ПРИЧИНИТЕ И ПОСЛЕДСТВИЯТА

И ако се върнем за кои ли път на темата „Проблем с градската партийна организация на БСП в Монтана“, то май вече ни се втръсна от едни и същи неща – многобройни сигнали и писания до „Позитано“20 и нейните тегавите отговори за решаване на проблема. Винаги ни беше учудващо, защо не се вземат решителни мерки , за да се запази Градската Организация и заработи ефективно, както е необходимо, да се направи за интересите на Монтана.
Е вече не се учудваме! Свикнахме на безразличието и нехайството на Позитанските лидери. Е с изключение на Кирил Добрев и секретарката му Габриела Величкова. Добрев си преследваше интересите, като слагаше дипломатично наморниците на местното ръководство, правейки го зависимо за бъдещи партийни начинания и процеси. А секретарката Величкова бълваше невероятни мръсотии и простотии, във фейса, защитавайки деянията на шефа си. Тя дори не се усещаше, че резилеше не само К. Добрев , а цялото ръководство на „Позитано“20. Явно там се назначават хора , които могат само да впечатляват с бисерите си и простотиите си. Ако това го знае г-жа Нинова, защо не си изчисти от вредни плевели градинката и останат само червените макове, но ако не го е разбрала това, значи вниманието и е някъде другаде и е занемарила червените си макове
Но аз искам да насоча вниманието ви към причините зя последствията от Монтанския прословут проблем. Живеем в динамично време. Социалната глупост и идеологическата заслепеност ни доведе до днешното състояние.
Индустриалният умствен капитал на България вече е унищожен Това е престъпление, по-голямо от самото разрушаване на индустрията, защото без интелект е невъзможно нито изграждането, нито развитието й. Това е много силен сигнал , че държавата ни е в сериозен колапс. При това състояние започва да действа принципа – „Всеки се спасява поединично “
Излиза, че разрушавайки социализма, политиците и идеолозите, довели ни до днешния капитализъм, са изградили едно неморално общество, което . Общество, действа по логиката на заграбването и печалбата, става вече общество на лъжата и измамата.
Капитализмът и богатството ни правят по-неморални. Колкото повече капитализъм имаме, толкова по-малко морал ще очакваме в обществото.
Твърде неуютно място е за морала днешният неолиберален глобализиран капитализъм, при който основния мотив на поведение на хората става печалбата и натрупване на капитал, не зависимо по какъв начин. Правила , морал и законност се пренебрегват, стига да тръгне далаверата на бизнеса. Това е обстановката , в която живеят местните партийни лидери и трябва да ни проповядват идеите на социализма. Нито ни проповядват идеи , нито става въпрос за подобно нещо. Сега модерното е в ръководните среди на БСП да се прави политика за влияние и плацдарм за бизнес, като имам предвид, дори коалиране и с други независимо какви партийни формирования. Могат да се дадат достатъчно примери и ние ги знаем. Политиците и управляващите дори вече не се притесняват да ни лъжат безцеремонно и да ни напътстват да живеем смирено, да бъдем доволни от малкото и да си мечтаем за розово бъдеще. А те милионерите ще ни напътстват и ще ни определят как да живеем в този прекрасен капиталистически строй, в тая прекрасна от много години мечтана за тях демокрация. Кой трябва да мразим и кой трябва да обичаме и да му бъдем предани. И брутална наглост да го наречем това – недостатъчно е .
Досещате се, че изкушението при Монтанските партийни лидери, не е по различно от това Софийското. Не може да имаш власт и влияние в процеси в Обществено политическия живот и да не се опиташ да пъхнеш човката си в изградена от същите мераклии хранилка, с комерсиални просмукани мозъци. Така ,че и нашите Монтански бизнес – социалисти изграждат мрежата си за сигурен достъп до влияние, влас и пари.  Уважаеми Монтански  Социалисти, това е отговор за причините от Обстоятелството , че от две години ние се борим да спасим местните Организации и историческата памет на Монтана, а не се получава . И накрая ни премахнаха въпреки нарушаване на Устава извън Общинския Съвет 22 неудобни , протестиращи социалисти. Бизнес – социалистите не спазват правилата. Привлекателната сила на бизнеса е много по силна от всичките начинания на партийно организационен живот в Организациите. Нито пък е „приоритет“ историческата памет на Монтана, както се изразява Камелия Трифонова. А „Нашата Партия“ще бъде само използвана за лично облагодетелствуване. Социалистите и хората на Монтана знаят и разбират ,че е несъвместим стремежа ти да правиш пари и да повтаряш „Нашата Партия“. И какво правиш в „Нашата Партия“? Въпроса е и към Атанас Костадинов – депутат от монтанския регион. Май Монтанския регион Ви стана бизнес район ?! Но…. големия проблем не е в ръководството на БСП , а в системата, която създава невероятно много бедни хора и неизбежно стимулира живот без правила и законност на свръх богати , които пък от своя страна се опитват да контролират живота ни и вече определиха съдбата на България.. Проблемът е невероятно труден , почти невъзможен е да се подмени капиталистическата системата. Затова „неверниците“в идеята на социализма трябва да ги изхвърляме, за да можем ефективно да се борим за справедливост и за по достоен живот.

ИЛИЯ МИЛАДИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *