ИЗГЛЕЖДА МАЛКО СМЕШНО , НО ХИЧ НЕ Е ТАКА !

ИЗГЛЕЖДА МАЛКО СМЕШНО , НО ХИЧ НЕ Е ТАКА !

Трудно се възстановява доверие след като един път е изгубено. Особено е важно за най-бедните и безработни хора, които са много чувствителни и недоверчиви.
Понякога ни се струва, че справедливостта е по-ценна от истината, но тя е невъзможна без нея. ЗА ДА ИМА СПРАВЕДЛИВОСТ ТРЯБВА ДА ИМА ИСТИНА. Става дума за нашите депутати от Монтанския регион, извисили се над личните отговорности, а сигурно и над националните интереси, ги наблюдаваме опитващи се да надскочат собствената си ограниченост като се изживяват /само двамата/ пред паметника на Хр. Михайлов, без стрък цвете подчитат паметта на полит. затворниците борещи се срещу нацизма и фашизма. Е, все пак са дошли на мястото. Макар и с прилично закъснение се порадваха на цветята и се снимаха, а после позачистиха и паметника. Изглежда малко смешно , но хич не е така. Двамата ни представители в парламента доста добре се грижат за интересите си, което не е тайна за никои, но пък и те хич не им пука. Публична тайна е, че в Берковица се санираха, не без участието на депутатите ни само два блока в които живеят – един депутат, в другия – кмет на Берковица. Отделно за почуда за берковчани е, че социалисти – тех. ръководител и възложител е депутат от БСП и  е ремонтирана сградата на Полицейски участък Берковица. И за още едно се учудват берковчани : какво накара местната управа да прави допълнителна изолация върху изящната мраморна облицовка на кметството и читалището, които бяха гордост и красота в площада на Берковица. Интересни деяния ??!! Излиза , че – власт и пари!… Това е заболяването и диагнозата на партийният елит днес. Ще ви излекуваме ,няма много да се бавим! Болестта не е само при вас ,тя е и в други политически партии. Навсякъде е смрад и позор в този политически елит. Болни амбиции за власт е най-малкия проблем днес в България. Страшното е ,че целенасочено и умишлено поръчкаво се ликвидира България, а още по опасни са тези, които прокламират ,че се борят да спасяват България.
Същинската власт не е съсредоточена в държавата.
Илюзия е да си мислим, че Президентството, Парламента, Правителството, Съдът и Прокуратурата са органи на властта. Тези институции са само органи на държавата. Реалната власт е в ръцете на онези, които притежават парите и управляват паричните
потоци, онези които притежават банките и средствата за масова информация. Още много може да се пише, но …..Стига ! На всеки му е ясно и вижда как са нещата. Българина не е глупав и добре преценява нещата. Страшно и тъжно е ! Неспособността ни да се организираме като общество, спомага и абсолютната ни дезориентация относно случващото се в държавата. Необходими са лидери с изчистено съзнание в БСП, а това да се случи трябва да има силно и действащо гражданско общество.

Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *