ИЗПОВЕД ПРЕДИ НОВА ГОДИНА

ИЗПОВЕД ПРЕДИ НОВА ГОДИНА
 
За истините – които спестихме, добро не видяхме.
Объркани , изхвърлени, изоставени, излъгани от собствените си лидери, прибрахме се по домовете и замлъкнахме в очакване да укротим гнева ни. Остана ни бурята в душата. Буря породила гняв и ненавист срещу собствените ни лидери
А защо да не си кажем просто истината – за всичко онова за което се борихме, и построеното в купом предадохме,продадохме и душите си, остана ни само кръста на рамото, които трябва да носим до края си. В живота няма неплатени сметки. Съдбата на нас определи друг да плати нашата сметка. Сметката ще ни я плащат нашите деца и внуци. Затова е толкова безпомощното страданието на душите ни. Затова и кръста си ,които носим сега е толкова тежък. Ние сме грешници пред нашите предци и родна България.
Но и вие сте грешници по големи от нас алчни и ненаситни лидери, които си мислите ,че сте Богопомазани и несменяеми. Знайте и никога не го забравяйте : бедните не умеят да прощават , те жестоко наказват. Ние сме вашия призрак, които ще се настани в „бедните“ ви душици и там ще бъдем до края ви.
Уважаеми другари социалисти, приятели , дами и господа, измина за нас една година, които ние останалите в България живеехме в тревоги и неизвестности, а понякога и в отчаяния. И ако имаше нещо хубаво и оптимистично, то сигурно е било в семейството. Сложността на живот в България ни даде възможност да видим и изградим себе си, такива, каквито трябва да бъдем. Въпросът е само да приемем възможността да останем достойни хора и осъществим идеите, завещани от някогашните „Септемврийци“ да предприемем действие и активно да изразим целта, да запазим идеала и историческата памет на Монтана.
Днес случайни и неадекватни хора, озовали се на най-високо място ни доведоха до днешния бедствен капитализъм.
Винаги съм вярвал, че смисълът на всяко човешко съществуване е стремежът към щастие и, че във всеки от нас съществува една част, която иска да бъде щастлив и реализиран. Животът е доказал, че верният път никога не е лесен, а лесният път винаги може да бъде миниран. Днес всичко се купува и продава. Пазарът разменя и най-висши ценности – морал, любов, живот, здраве. Не „кадрите решават всичко“, какъвто е принципа, а наглостта и апетита за власт , влияние и пари. Затова и в България е сред страните с най-голямо и непрекъснато нарастващо през последните 29 години неравенство в Европа. Градската Монтанска Организация е жива, щом успяха да бъдат заедно 37 социалисти на празненство, и няма да е далеч времето ,когато много от вас ще осъзнаят, че за да си запазят организацията, трябва да се разграничим от заразата на неолиберализма, които се преобразува в тумор, в ръководството на Общинските лидери на Монтана, заедно с депутата Атанас Костадинов. Пари , Пари и пак пари , власт и интереси останаха там в Ръководството и Общинския Съвет на Партийната Организацията в Монтана. Вие извадихте късмет , че така нагло и просташки ви изгониха от ОС Монтана. Имахте възможност нагледно да се уверите, че мястото не ви е там и затова сте тук, далеч от там ,където няма идеал, морал, и общо човешки ценности на елементарно възпитание , скромност и колективизъм. Там където почти няма инициативност и политическа дейност от страна на местното партийно ръководство. Има срив на влиянието сред населението на Монтана. Има идейната и моралната криза, заменени идейните и морални ценности със стремежа за лично материално благополучие. Използване членството в БСП като средство за користно постигане на власттови позиции. Това остана зад вас уважаеми приятели.
Другари,
Това обръщение към Вас е породено от тревогата ми за състоянието на Партия и нейното бъдеще . Подобни на моите тревоги се споделят и от други партийни членове. Споделяни са и пред най-високи партийни форуми – конгреси и пленуми на Националния съвет. Нещата обаче не се променят в положителна посока, а в някое отношение имаме наглост и безразличие от „Позитано“20. Ние нямаме амбиции за партийни и държавни постове. Нашите желания и цел са – партията и нейните дела да бъдат такива, че хората в България трайно да повярват в нея. Само тогава можем да очакваме, че идеите и мечтите на стотиците дали живота си за добруването на деца и внуци, за бъдещето на България могат да бъдат осъществени. Това е наша кауза и трябва да победим, за да се спасим. Нека изпратим 2018 с надежда, че през 2019 година ще проумеем и пристъпим към изпълнение на нашата кауза и бъдем достойни за историята на Монтана. Това е нашата „Визия за Монтана“
Нека 2019 година бъде изпълнена с изобилие, здраве, щастие, късмет, благоденствие и мир!
Весело изкарване на празниците.
 
ИЛИЯ МИЛАДИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *