ИМА ЛИ СПАСЕНИЕ ?

ИМА ЛИ СПАСЕНИЕ ?

Случайно и непринудено се присъединих към събрала се група, от двадесетина човека към 14,30 пред Обл. Съвет Монтана, които бурно коментираха на малки групички. Всъщност се присъединих към спонтанен протест на Монтански граждани, които отглеждаха прасета в така наречения „ЗАДЕН ДВОР“. Явно емоциите бяха достигнали връхната си точка и почти всичките говореха едновременно с надвиквания , за да може някой да наложи лично мнение или обяви, колко е силен протеста в душата му. Не беше трудно да видиш и осъзнаеш каква злост, съчетана с безизходица и протестна злоба цареше в душите на тези хора. “ Какво да я правя , майка 300 кг. и след 3-4 дена трябва да се праси „? Споделяше един гражданин с пресекнал глас и зачервени очи. Като ,че ли нещо ми заседна в гърлото и ми се прииска да бъда съпричастен с този обикновен човечец, но не знаех какво точно да направя , за да усети ,че аз го разбирам напълно за неговата безизходица и болка. Казвам му : Ела в понеделник на 05.08. в 10 ч ще има протест и „Борци за справедливост“ Ще бъдат до вас в протеста ви. „Какви са тия ?“ ми отговаря човека. „Вече е много късно, а и жена ми има болно сърце и тя ще умре заедно със свинята. Наскоро теглихме бръз кредит и купихме фураж за двете майки и три прасета за угояване. Трябва зимата да ядем ние фуража – пенсионери сме, децата ни са в чужбина“. Пристъпва от крак на крак и ми обърна гръб. Не видя нищо в мен , което да го обнадежди , или…да има някаква надежда за спасение. Явно е приел унижението, изтръгването на духа от тялото му не е трудно, превземането на живота му, унищожаването на достойнството му, съсипването на бъдещето на децата му и с нетърпение очаква поредната доза мъчение да го унищожат и накажат , че гледа пет прасета , за да оцелява и лекува болната си жена. Господи в какво време и век живеем днес?! Народе?! В какво се превърна, български народе? По турско бяхте народ, сега се превърнахме в колониално робско стадо!
Вселенски Закон казва, че всички хора носят в себе си силата да променят обстоятелствата в своя живот.Е , да , но тия вече възрастни хора ????? Стадото няма претенции за свобода, права и нормален живот. Стадото може да понесе още и още…до пълното му заличаване… до тук ни са докарали. Сама по себе си България е малка и лесно управляема, именно заради доминиращата, изпаднала в безтегловност и безкрайно отчаяние общност от възрастни бедни хора.
А съвестта ни – тя не е нищо друго, освен нашите неизречени думи. Неизречени и нечути от никого и все пак напомнящи за себе си.
Има ли спасение ? Според мен – не ! Ако не се получи геополитически сблъсък на Русия и САЩ. Какво можем да направим ? Да се опитаме да спасяваме Българи и забавим процесите на унищожаване на етноса ни. Силните и осъзнати Граждански Общества могат да спасят България. На 05.08.2019 г.в 10 ч пред Обл. Съвет Монтана „Борци за справедливост “ и полит. Партия Възраждане ще подкрепят протеста на свиневъдите в Монтанския Регион. Нека всеки достоен Монтанчанин се присъедини към протеста и подкрепи частните стопани.
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *