Има ли шанс за реформа в БСП и връщане към изконните цели и ценности на социалистическа партия ?

Има ли шанс за реформа в БСП и връщане към изконните цели и ценности на социалистическа партия ?
Днешният политически живот е толкова нечистоплътен в Монтана, така отчайващ, че погнусеният от всичко възрастния социалист е използван от една вихрушка, която жертва тези хора, за да противопоставя на други, за да разделя социалистите и обществото за лично облагодетелствуване. Убеден съм , че многото от тях го разбират това , но нищо не им остава освен да таят надежда ,че нещо някога може да се промени . Хората с идеи биват смазани, а тези, които смазват, ги унижават и ги третират като щастливи , но зависими роби. А залисаните олигарси в името на „националното съгласие и сигурност“ – ГЕРБ и “ Визия за България “ , а от скоро и “ Фонда за развитие на Северозапада „- / 9 години БСП „оправя“ Северозапада /- БСП си правят съвместно с ГЕРБ бизнес планове за присвояване , „усвояване“ , или каквото и да е ползване на европейските фондове . Това се нарича – Експлоатацията и забогатяването чрез власт . И това се знае от обикновените хора и затова хората удариха шамар на бизнес -социалистите и ГЕРБ на изборите . Затова ръководството на БСП направи всичко възможно , за да не спечели изборите и не желае да освобождава страната от ГЕРБ , или да постига някаква социална справедливост, за каквато сладкодумно претендира, защото при всеки удобен случай консумира крехката близост с управляващите и гарантира икономическа стабилност сред своите партийни лидери – послушници. В това се уверих напълно и категорично , след като в своето експозе при откриването на 45 Народно събрание Нинова не спомена нито веднъж думи като : „трудовите бедни „, “ хората на труда“, „колониална страна „, “ класова борба „, “ отговорност и ревизия на управлението“ , “ оставка на главния прокурор „, „социализъм „, „солидарност“ , „социална справедливост „- а изниза бла, бла – само думи без съдържание , познати сладкопойни фрази, за всеотдайност към ЕС, оставаше да изрече и преданост към НАТО .
БСП твърдо застана в коловоза на развиваща се неолибарална буржоазна партия , която няма нищо общо с социалистическия идеал . Изпразнена от идеологическо съдържание, организационно разнебитена особено и разкъсвана от скандали, БСП нямаше как да има доверието на част от обществото. Това се потвърди на изборите и вече е признато от много политически анализатори. Слушайки експозето на Мая Манолова останах с впечатление , че Манолова представлява лява политическа формация на 90 % от население на България. И нещо много важно , докато България е членка на ЕС и НАТО , тя никога няма да може да бъде дори в малка степен суверенна държава, а без какъвто и да било суверенитет, няма как да се реши нито един от националните ни проблеми -демографски, социален и достоен стандарт за живот.
Какво трябва да направят социалистите от регион Монтана днес ?
Да поискат оставката на :
1 . Оставка на К. Нинова и Националния съвет
2 . Оставка на Председателката на Областен съвет на БСП Монтана Камелия Трифонова .
Истината за разпада на БСП повече не може да се прикрива.
Редно е днес да се запитаме отговорно , има ли място за почтените социалисти в такава БСП и имат ли те шанс да променят посоката и ръководството на Партията, и да насочат БСП по нов политически курс към социалистическия идеал.?
Възможно ли е да се изгради мост между лъжата и истината, между измамата и почтеността ?
Има ли шанс за реформа на БСП и връщане към изконните цели и ценности на социалистическа партия ?
Мисля, че честният отговор на моето мнение е , че по горните въпроси е НЕ, вече няма шанс за БСП , ако останат така определилите се бизнес – социалисти !
Няма ли да бъде по-честно за бъдещи леви избиратели да се изгради нова истинска лява партия, която да не е обвързана със зависимостите на БСП , чийто членове след тези избори останаха без свое политическо представителство?
Истинска левицата е необходима на България . Левица по която да тръгне по нов и спасителен и за нея и за България път, но за тази цел трябва смелост и решителност да се скъса с традицията и да се положат основите на нов градеж.
Определено времето е разделно ! Времето изисква да се вземат трудни решения и отговорност от останалите истински социалисти за нова лява политическа формация !
ИЛИ : Да си от воюва партията БСП като изреже неолибералния тумор от тялото си .
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *