ИСТОРИЯТА НА ЕДИН ОСИРОТЯЛ ВЕНЕЦ / дали се получи да е Фейлетон , или си е срамна истина вие преценете/

ИСТОРИЯТА НА ЕДИН ОСИРОТЯЛ ВЕНЕЦ
/ дали се получи да е Фейлетон , или си е срамна истина вие преценете/

На връх празненството на Националния празник на България трети март 2019 г. на площад „Жеравица“ се обяви, че един венец с надпис „Общински съвет на БСП Монтана“ липсват собствениците на венеца, носен от една жена, която запитваше какво да прави с венеца. Веднага я насочиха към две дечица от групата, която се бе наредила да поднесе на паметника цветя за Руските братята-освободители. Положението беше спасено в последната минута и венеца отпътува по предназначение, защото се рискуваше венеца да остане безпризорен  и не нужен до фонтаните на Монтана.
Е, не е точно така, венеца може и да символизира признателност на БСП Монтана към остроумната идея на хидро  инженера Марин Маринов, които докара водата до фонтаните. Но…хубавите неща винаги си намират предназначението и стопанина. Празно няма ! Ама то наистина е така : съобщиха  ли организаторите ,че се поднася венец от името на Общински Съвет на БСП Монтана – съобщиха ?! Какво като венеца беше изоставен и нямаше никои от лидерите, нито при венеца , нито на площада, е може и да бъркам , но там където трябваше да са лидерите , там ги нямаше, нито депутати , нито партийните лидери. А къде ли да са ? Та това е Национален празник на българите и България.
Може ли депутата на ДПС / така наречената турска партия / да е на празненството, а на БСП и ГЕРБ депутатите да ги няма. Сетих се, може единия депутат и да на екскурзия – да опознава Родината и света. Направо си е глупава и срамна работа. „Които не си уважава и зачита миналото , той не може да се надява на добро бъдеще“ е казал народа. Без тази памет е невъзможно ново възраждане на България.
Не знае човек какво да каже, уж нещо искам да кажа , ама то излиза на фейлетон, ама не е , чиста грозна истина си е. Доста рационално е – поръчаш си венец и …те няма , а те съобщават, че те има, а всъщност угодничиш някому с отсъствието и не признаването на Българския празник. Срамно е ! Какъв ти срам, това е позор. В душата ми е болно и неразбираемо как така може да бъдат маньосани, хора, българи, да не зачитат героизма на своите предци дали живота си за да я има Родна България, а само да ламтят и мислят за пари. Продадох те душите и вярата си господа на дявола. Какво да ги правиш, бедни и винаги са гладни душиците им. Спомням си на 9 септември депутата Атанас Костадинов не можа да събере пари за един венец в знак на признателност на загинали борци против фашизма в нашия край от името на тези които ги представлява, тези които гласуваха за него, а подхвърли няколко невзрачни стръка цветя. Които иска да им прощава, аз не мога, Монтанските граждани да ги преценяват и съдят…
Българинът е обречен да Бъде, за да изнесе на плещите си тежестта на предателствата, грабежите, въпреки обречеността на този несправедлив и манипулиран свят. Създадената българска държава е стожер и люлка на цивилизованост и култура е единствената в Европа, която е пренесла през хилядолетията и запазила своето свещено древно име – БЪЛГАРИЯ.

Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *