И ВСЕ ПАК НАДЕЖДАТА СИ ОСТАВА

И ВСЕ ПАК НАДЕЖДАТА СИ ОСТАВА

Не зная дали Българските избиратели знаят, или са запознати, че партиите не са формирования за възцаряване на добър жизнен стандарт и социална справедливост, а са формати за осъществяване на интересите на разни малки групи от хора, които законово използват, чрез манипулиране и машинации вота на обикновените хора. Така е навсякъде по света. Политиката е начин за извличане на пари. С последните избори България демонстрира едно уникално изборно шоу по купуване на гласове. Стресът и мизерията са успешни фактори, изкуствено създавани и насилствено налагани против волята на хората, за да оценят щедростта при избори на господарите и гласуват в полза на дарителите. Става дума за хора от етноса на циганите и крайно бедни и необразовани българи, които продадоха гласа си. Не бива да бъдем наивници и да си мислим , че политическата класа не е в течение на „изборното шоу“, или пък ще има някаква реакция от тях.
Е, допуснахме да ни разделят. Допуснахме да ни лъжат и манипулират. Допуснахме да ни отнемат вярата, да омърсят идеите ни. Допуснахме неграмотност сред младите. Ние самите допуснахме всичко това. Сега от какво се оплакваме? От собственото си овчедушие? От европейските басни за щастливо бъдеще ли ? От демагогията на лицемерните колониални надзиратели ли ? Затворихме очи и сядаме смирено в домовете си и чакаме нещо да се случи. И…. даже не излизаме да гласуваме. Правим се на обидени и си отмъщаваме. Ама на кой и кои … не ми е ясно и за какво ? Но пък с това доказахме, че сме робски народ. Това доказахме ! Истина е, и че липсва елита на нацията и малкото останали хора в България, няма да осигурят промени с легални средства, а подобно състояние обещава опасен и неясен хаос в близко бъдеще. Липсата на перспектива, огромната междучовешка агресия, стигаща на моменти до ненавист и глупостта да се противопоставяме един на друг по политически мотиви е прекалено жестоко. България загуби децата си, над милион и половина млади хора избягаха от мутризацията и бойковизма. Мафиотизирани институции, зверска корупция, мизерия и отчаяние.
Всеки един от нас усеща ,че нещо не е така , нещо се заражда и трябва да се случи в България. Така е ! Вече е невъзможно да се продължава. Да , ама …. май НЕ !
Геополитическата важност на България за САЩ е нараснала неимоверно след безвъзвратното отчуждаване на Турция от Съединените щати и неспасяемото и излизане от НАТО.
Затова може да очакваме : използване лявото и дясното, центристкото и крайното, използване дори и на патриотичното… за геополитически цели, които нямат нищо общо с националните ни интереси. И какво се получи ? Уви – взорът вече не вижда надежда отникъде. Нека предположим варианти : И …отново нов парадокс – махаме ГЕРБ, а в Герб са бившите комунисти, милиционери и партийни секретари. И остават настоящите социалисти, а те са с ръководство, което не е в състояние да оцени политическата обстановка в света и в страната. Днешните „Бизнес – социалисти“ са с подчертано високомерие и апетитни комерсиални интереси. Това са неоспорими доказателства ,че БСП не е лява партия . БСП е дребно буржоазна партия, която електората и не я призна и се отдръпна от нея.
Всъщност какво ни остана ?…. ГРАЖДАНСКИТЕ СДРУЖЕНИЯ И ОБЕДИНЕНИЯ, които могат сериозно да навлезнат в обществено политическия живот и възстановят основите на истински коректив на политико – икономическите отношения в условията на днешния див капитализъм в различните слоеве на обществото.
В Монтана има граждански клуб „Борци за справедливост“, които вече сериозно успяват да завоюват доверието на Монтанските граждани и са последната надежда от евентуални политически безумия, които клуба може да изхвърли гнилото и плесента, дори и в ръководните и управляващи структури наМонтанското общество.

Това е единствената алтернатива , поне до сега на вече омагьосания кръг на безизходицата и на Монтана и на България.

ИЛИЯ МИЛАДИНОВ

One thought on “И ВСЕ ПАК НАДЕЖДАТА СИ ОСТАВА

  1. Господин Младенов,
    Вярвате ли,че някой от“ръководството“ на БСП ще се опита да разчете написаното?Дори няма да си направят труда,защото са се самозабравили.Самовлюбени и самоуверени, те са убедени,че знаят какво трябва да правят.Жалко,нали?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *