Йоханес Хан : „УБЕДИЛ СЪМ СЕ , ЧЕ БЪЛГАРИТЕ НЯМАТ НУЖДА ОТ ДЪРЖАВА“

Йоханес Хан : „УБЕДИЛ СЪМ СЕ , ЧЕ БЪЛГАРИТЕ НЯМАТ НУЖДА ОТ ДЪРЖАВА“

Наскоро се натъкнах на нещо , което силно ме впечатли и разбунтува. Това е един доклада от април 2013 г., на еврокомисаря Йоханес Хан, който отговаряше за разширяването на ЕС. Той изтъква, че едно от условията „Европейският съюз да оцелее и да се радва на едно сигурно и стабилно бъдеще е създаване на България без българите”. Нещо като Русия без Путин! И предвещава безпардонно: до четиридесет години България ще изчезне, българите ще изчезнат като народ и този процес е необратим. Ние не можем да го спрем. Но можем да се поучим от него”. За да обоснове своята теза за „поуката” от изчезването на България, Йоханес Хан отбелязва: „в лицето на България ние имаме територия в рамките на ЕС, която стремително се обезлюдява. Територия, която е стратегическа… едно такова обезлюдяване няма да остане незабелязано от другите глобални сили и тази територия надали ще остане за дълго ненаселена”. Като доказателство за това той посочва, че на картата „Нова Турция” една голяма част от територията на България, която вече е територия на ЕС, е обозначена като „турска”. „Убедил съм се, продължава той, че българите нямат нужда от държава. Те си имат история, с която да се гордеят. Така виждам аз България след българите, ако имаме желание да задържим територията им в рамките на Евросъюза”, заключава еврокомисарят Йоханес Хан.“
Не е необходимо да сме много умни, за да преценим, че казаното от него представлява част от неговите „европейски ценности”. Ясно е, че темата за ценностите са в същност практически казус, който регулира мислите, решенията и действията на индивида и обществото като цяло. В този смисъл ценностите ни водят натам, където са нашите интереси и цели. Съвсем разбираемо е, че ценностите формират сложен жизнен казус с коренно различен изход, който се покрива с целта на живота ни. Очевидно е налице, драматично разминаване между ценностите на мнозинството от българския народ, който иска да съхрани изконните си ценности, формирани през столетията и отстоявани с цената на безброй прояви на саможертва и подвизи, за да си ги запазят. А днес вменените ни нови „евроатлантически ценности“ от управляващият ни елит с евроатлантическа ориентация ни го го показват с отношенията си , изложени от еврокомисаря Йоханес Хан и другите величия от Брюксел. А де факто днес в България, техните „европейски ценности” са предназначени за превръщането ни като народ без историческа памет, без национално достойнство, лумпенизирайки ни до краен предел, с помощта на платените медии, за да се откажем от суверенитет и да абдикираме от отговорността за националното си достойнство, предоставяйки без съпротива Родината си на чуждо разположение. Разрушавайки я, България с новите „демократи“ активно разграбиха сътвореното от поколенията национално богатство. Война да беше, такава национална катастрофа с демографски срив нямаше да!
Вместо това днес живеем в отхвърлената от здравия разум Европа, където милиони хора са превърнати в жертви от социално-икономическа зависимост.
В много сложна ситуация сме. От една страна ние сме в една колониална страна , която е надзиравана от български продажни надзиратели. На второ място самата територия на страната ни е с геостратегическо значение за САЩ , Русия , дори и за Турция.
Затова и днес политическите констатации на елита продължават да се разминават с реалността на мнозинството граждани. Бедността, безнаказаната корупция , престъпност и ниският стандарт на живот, продължават да прогонват младите и ни ги отнемат от бъдещето ни.
Реалната промяна, която да осмисли живота и да даде перспектива на всеки български гражданин, зависи от всички нас. Отстояването на свободата ни изисква ежедневна воля срещу всеки опит за подмяна. Изисква да отхвърлим апатията и отчуждението, които откъсват хората от собствената им държава и оставят малцина да решават на тъмно нейното бъдеще. Няма сила, която да устои на сплотения около каузата да възроди държавата си и да отстоява независимостта и достойнството на български народ.
Ако искаме България да остане и се превърне в нормална европейска държава – с нормален стандарт, качество на живот и сигурност, трябва да гарантираме , върховенство на закона, прозрачност и ефективност на институциите, изграждане на нова политическа култура и формиране на свободно и овластено гражданско общество.

Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *