КАКВО Е ТОВА „ЛЯВО“ И ДАЛИ ГО ИМА В БЪЛГАРИЯ ?

КАКВО Е ТОВА „ЛЯВО“ И ДАЛИ ГО ИМА В БЪЛГАРИЯ ?
–––––––––––––––––––––––-
През последните тридесет години, явно и натрапчиво, откриваме почерка на световните колониални системи , които с изградените си исторически стереотипи за промиване на мозъците и насаждане на колониална идеология на завладяваните народи действат така, че те да забравят културата и традициите си, да не могат да се ориентират, кое е добро и кое зло, да търсят надежда и упование само в новите си „приятели – благодетели “ Това ви е познато вече нали ! Успоредно с това се забелязва и началото на протестни действия от разни социални движения . От това социално и политическа раздвижване срещу капитала и колониализма вече се определи като Ляво движение , или Лява политическа формация. Тази дума „Лява, или Ляво“ се среща все по често и често в медийното пространство и днешното политиканстване.
Нека да изясним какво значи „Ляво“. Необходимост от това е , да уточним истинността и съдържанието на самата дума , която явно някои политици използват , а всъщност целите им нямат нищо общо с „Лявото“. Що е това „Ляво“ ? Лявото възниква като идеологическа форма на ранния , а след това на развития индустриален капитализъм.
В крайна сметка лявото , не е нищо друго осем една особено социална група наречена пролетариат. Класическият пролетариат изчезва и се стопява в средата на 60 те години в развитите вече страни в Западна Европа и САЩ. И в същност какво се се получава ? Старата социална база е вече размита, а новата вече не припознава това класическо ляво като изразител на техните интереси . И тогава много мощно се намесват разни социални движения , продиктувани и организирани от идеолози на капитала. Разбирайте , че „Лявото“ е паднало на дуспата на капитала и естествено е , че няма да прости на „Лявото“ в бъдеще време да оцелява и да създава проблеми на капитализма .
Трябва да знаем , че капитализма е единствената обществена система , която впряга за собственото си развитие своите опоненти т. с. податливи леви лидери . Това е много силен ход и чрез него от лявото биват извадени неговите борбени замисли и убеждения в бъдещи стълкновения между „Лявото “ и капитала. Постепенно приключва класовия проблем , класата като носител на идеологическото ляво и закупените“ податливи леви лидери“ , които заместват лявото като идеологически продукт на дезорганизираните вече социални групи . От класово , то става размито с разни течения и похвати и още тогава с това бе обезличена неговата протестна мисия . И на финала много мощно се намесват разни социални движения , фондации, „Отворените общества“ продиктувани и организирани от идеолози на капитала и допълнително с военни преврати и с разните му цветни революции окончателно приключват с „Лявото“. Ами спомнете си как рухна СССР и социализма с вербуването на белязания тиквеник Горбачов и обезличаването на „Лявото“. Идентично това се случва и в България. И се поставя въпроса има ли го лявото и дясното ? Има го ! И „Лявото“ и „Дясното“ Възраждане на „Лявото“ предстои . Колелото на живота не спира да се върти. Трудно се получават промените в България , но те са доказателство, че сме живи В колониална България то няма как да не бъде възстановено и изразено с действията си в защита на трудовите хора. Има нужда от лява политика, която се стреми към нова битка и война, за справедливост и достоен живот. Ще започнем наистина битка, може и война да е, за държавата си , срещу простотията, наглостта, арогантността и алчността. Битка за нас е , за личното и националното ни достойнство, за бъдещето на децата ни .
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *