КАНДИДАТИТЕ ЗА ДЕПУТАТИ ОТ КОАЛИЦИЯ“БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ“ ГОСТУВАХА В ГРАД БОЙЧИНОВЦИ

 

БОЙЧИНОВЦИ

Новия шок за хората може да бъде предотвратен с бюлетина 22, заявиха в Бойчиновци кандидатите за депутати от „БСП лява България“

Кандидатите за депутати от коалицията „БСП лява България“ гостуваха в град Бойчиновци и се срещнаха с местната общественост.
Представителят на домакините в листата на левицата Камен Каменов припомни скорошното управление на партия ГЕРБ, което хората свързват със замразяване на заплати и пенсии, рекет на бизнеса, масово подслушване, изхарчване на държавния резерв и сребърния фонд за здравеопазване, поскъпване на тока, замразяване на енерегийните проекти АЕЦ-Белене, Южен поток и т.н. Новия шок за хората в България може да бъде предотвратен като на 5 октомври се гласува с номер 22 в бюлетината, обяви Каменов, под бурните ръкопляскания на хората в залата.
Водачът на листата на „БСП лява България“ д-р Емил Райнов заяви, че вече 120 години в България се доказва, че има само една партия, която мисли за хората и се бори за общочовешките ценности равенство, братство, солидарност. Тази партия е БСП и тя го доказва и в моменти, когато е на власт и в моменти, когато е в опозиция. Макар в предишния парламент да имаше само 84 депутати, БСП успя да вдигне минималната работна заплата, да намали и задържи цената на тока, да стопира увеличението на стажа за пенсиониране, да вдигне детските и майчинските добавки, да увеличи помощите за първокласници, да увеличи пенсиите, да даде коледни и великденски добавки, обави д-р Райнов. Той също призова събралите се да дадат доворието си на левицата, защото само така ще може да се продължи започнатото в едногодишното управление на правителството на Пламен Орешарски.
Вторият в листата на „БСП лява България“ Марин Маринов заяви, че влиза в депутатската надпревара, защото не е съгладен Северозападна България да е най-бедния регион в Европа. Маринов заяви, че ще даде всичко от себе си, за да може сегашното положение да се промени. Той обеща, че ще се противопостави на всяко решение на ГЕРБ, което е насочено срещу Монтанска област. Не сме съгласни с масовото изсичане на горите в нашия Балкан, което нарушава равновесието в природата и се стига до чести катаклизми – засушаване и поройни дъждове, носещи наводнения. Маринов огласи декларация на кандидатите за депутати от „БСП лява България“, с която се настоява за спиране на масовата сеч.
Досегашният депутат от БСП д-р Илиян Тимчев се обяви за реиндустриализация и възстановяване на разрушеното през последните 25 години. Той коментира, че трябва да се прецени кое е важно за икономиката и да се съсредоточат силите в неговото възстановяване.
Бившият депутат и настоящ кандидат-депутат от „БСП лява България“ Руси Статков се обяви за повторна национализация на приватизираните предприятия, в които приватизационинте договори не се изпълняват. Той се ангажира да работи за създаване на равни условия за младите хора от всички етноси у нас и за даване на преференции за младите земеделски производители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *