КАНДИДАТ-ДЕПУТАТИ ОТ БСП МОНТАНА В БЕРКОВИЦА

Berkovica_007 (3)

БСП 25 години доказва, че е единствената социална партия

За последните 25 години БСП безспорно доказа, че е единствената лява и социална партия, заяви на среща с избиратели в Берковица водачът на листата на коалиция „БСП лява България“ за област Монтана д-р Емил Райнов.
За една година правителството, съставено с мандата на БСП, успя да вдигне леко пенсиите, да намали таксата за посещение при личен лекар на пенсионерите от 3 на 1 лев, да повиши минималната работна заплата, да спре увеличението на стажа за пенсиониране, да вдигне размера на майчинските и детските добавки, да даде коледни и великденски добавки за пенсионери и работещи. Дребни неща, но факт. При това направени само с 84 депутати в Народното събрание – число далеч от необходимите 121, обяви д-р Райнов. Той припомни, че близо четири години преди това правителството на Бойко Борисов е държало замразени заплати и пенсии, рекетирало е бизнеса, повишавало е цените на тока и горивата. Д-р Райнов поиска подкрепа за листата на коалицията „БСП лява България“, за да има повече депутати, да реализира своите идеи и да продължи напред.
Вторият в листата на коалицията инж. Марин Маринов от Монтана обяви, че се включва в депутатската недпревара защото не е съгласен северозападна България да е региона с най-бедни хора, с най-ниски заплати, с най-висока безработица и с най-бързо намаляващо и застаряващо население. Вярвам, че с моя стопански опит и чепат характер мога да променя нещата, обяви Маринов. Той призова социалистите да са единни, защото само така могат да победят ГЕРБ. Маринов даде пример как ГЕРБ усвояват пари – в село Дългоделци, където живеят малко над 100 души, е изградена зала за балет и вдигане на тежести за 1,6 милиона лева! Ден след наводнението в община Георги Дамяново машините на моята фирма бяха там и разчистихме улици и речни корита, но на следващия ден Цветан Цветанов, Ивайло Московски и Цецка Цачева се явиха на същото място с ботуши и лопати, за да се снимат. Не съм съгласен да е така и заради това влизам в битката, обяви Марин Маринов.
Четвъртият в листата на коалиция „БСП лява България“ метеорологът Леночка Ангелова заяви, че се надява след 5 октомври тази година лошото време да е останало назад – и в политиката и в природата. Тя призова членовете и симпатизантите на БСП да обясняват на всички свои роднини защо трябва да гласуват за лявата коалиция.
Представителят на домакините от Берковица и досегашен депутат д-р Илиян Тимчев се обяви за реализиране на големите енергийни проекти – АЕЦ-Белене, Южен поток, газопровода Бургас-Александропулиси т.н. Лозунгът ни от предишната кампания „Да върнем България на хората“ още е актуален. Но за да успеем, трябва да направим законите така, че да станем от държава на унищожението в държава на съзиданието, коментира д-р Тимчев.а коалицията Руси Статков. Той заяви, че трябва да се направи преглед на приватизационните договори и където те не се изпълняват – да се обяви национализация.
Представителят на община Чипровци в листата юристът Георги Сашков обяви символично: „Дайте ни огън да изковем здрави закони, за да не може повече да се разгражда, а да се съгражда“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *