КИРЕТО ДОБРЕВ СЪЗДАВА ДОПЪЛНИТЕЛНО НАПРЕЖЕНИЕ В БСП

КИРЕТО ДОБРЕВ СЪЗДАВА ДОПЪЛНИТЕЛНО НАПРЕЖЕНИЕ В БСП

Добрев, както всичките му колеги от която и да е друга партия без изключение, заемащи високи позиции в администрацията или в партийните върхове са арогантни богаташи. Всичките тия, са се навързали както гласи поговорката, като свински черва и правят това, което ние им разрешаваме т.е.-… всичко. Не случайно Кирето напусна Парламента и се устрой като Организационен секретар в БСП. Случайно неща няма – има закономерности. Така , че Добрев добре е преценил от какво се отказва и точно какво трябва да прави като орг. секретар.
А за жалост, под сегашното ръководство на Нинова/Добрев, точно това се прави – централизация на властта в партията и строго съблюдаване на кадровия подбор „отгоре до долу“. Това той го постигна почти навсякъде в страната и утвърди влиянието си на власт в ръководните структури на БСП. Това е най-удобната форма за прикриване на собствените му корпоративни интереси на него и негови зависими приближени. Това се оформи като образцово съвременно феодализиране на Общинските ръководства на БСП. И най-важното: научили са, че „комунизъм“ е мръсна дума и не знаят такива неща като морал , идеал, социалистическо строителство, съпричастност, индустриализация, колективизация – все неудобните истини, които не са за техните глави и не са съвременни днес. Интелектуалната недостатъчност е сериозен недоимък в цялостното им възпитание, което е трайно заразено с „неолибералните ценности“ . Много пъти съм споменавал, че е парадокс в лява партия , в ръководството да има изявени капиталисти . Това съществува „отгоре до долу“ във всичките структури на БСП. Излишно е да си задаваме въпроса защо го няма организационния живот в низовите структури, защо го няма и суверинитета на България . Няма го защото така е изгодно за олигархичния капитал . А става дума за БСП . Къде е тя, и какво е тя, в това си положение ??!! Предишния председател беше с „бавните стъпки“, сегашната председателка с „плахите стъпки“, но успя да прогони фараоните , но пък остави милионерите. Нинова напълно идеологизира партията. Добрев беше генератора на промените при заличаване на идеала , морала , разума, съвестта, чувствата. Отне й съзнанието, за да я обезличи напълно. Без идеология една партия непременно достига до самоубийство. Дори и споровете и разногласията вътре в ръководството, а и в партията не са на идейна основа, а по организационни проблеми. Получи се противопоставяне и разделение в организациите със заблудени послушници и обикновени честни социалисти. Така се постегна до „врагове с партиен билет“ и още по лесно манипулиране в Общинските Организации. Това са и плодовете на Добревата дейност.
Трябва да си прекалено обзет от себе си и от собственото ти величие или да си си повярвал на хвалбите си, че си изключителен, че да си достоен кандидат за Председател на БСП. „Наглостта е най-лошата от всички човешки болести.“ / Еврипид/ Знае Добрев , знае много добре, че едва ли някои съвестен и честен социалист ще гласува за него. Напротив на пук на него ще гласуват за Нинова. То и за това е, това упражнение с кандидатурата на Кирето, та чак и Борисов бе замесен с мерака на Добрев. То погледнато реално Б. Борисов е по голям социалист от К. Добрев. Докато при Борисов има и социална политика , то при К. Добрев всичко е на разход , както го казваше той за С. Станишев. Съмнявам се , че е постигнато отначало политическо споразумение и угодничество, което не решава , а ще задълбочи проблемите на хората.
Стремежът да се властва над себеподобните е една от най-силните човешки страсти. Простотията е по-коварна и от коронавируса. С нея можеш да се заразиш дори и през екрана на компютъра…
Разбира се, нашите социалисти и население е уморено, объркано, пасивно, а бих казал и безразлично, още повече, и сега „ударено“ от тази зараза е сринато тотално. Откритият свят се оказа измислица, фалшив модел, фиксиран върху капиталови печалби в ущърб на елементарните стандарти за човешка сигурност и социална справедливост.
Всички партийни лидери , копнеят за власт, а тия които я имат, здраво са се вкопчили във властта, че са загубили и човешкия си облик, освирепели и алчни за власт и пари, крадат и деребействат с недоразвитите си мозъци, без да се замислят за останалите 90 % от българите.
Ясно е че този олигархичен модел, – когато малцина държат икономическите шансове на мнозина – може да се запази само по един-единствен начин и той се нарича ДИКТАТУРА.
Нинова има възможността последна да спаси БСП и България. Ако остане К. Добрев в ръководството на БСП, стотици социалисти ще напуснат масово Партията . Това ще и значи , че имало зад кулистна уговорка Нинова /Добрев. Всички говорим за достойнство , морал и чест, а ще останем смачкани и изцедени, излъгани и ограбени от шепа разбойници, които издевателстват и се гаврят с бъдещето на децата ни, със здравето ни, и с миналото на пенсионерите! Тогава това име „БСП“ трябва да бъде заличено
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *