Къде изразходихме доверието и надеждите си

Къде изразходихме доверието и надеждите си
––––––––––––––––––––––––
По долу в статията си ви представих моята позиция и мнение за на кой и кои да дадем гласа си при поредното гласуване . Сега искам аргументирано да обоснова , защо кредита ми на доверие е изчерпан за някои политически формации.
Започвам с ГЕРБ :
– Нямам за цел да оприличавам всички членове на ПП ГЕРБ като „лошите и корумпираните“. Напротив те са също българи с надежда , че може да дойде и момента когато ще заживеят по смислен живот както живеят в Западните държави. Явно ги излъгаха както го направиха с всички българи . Тази лидерска партия е проект на капитала както и самия лидер Борисов. Лошото е , че в този проект е заложено престъпно унищожаване на българщината и всичко останало до колонизиране на държавата ни . „Началниците “ не пощадиха нищо българско . Но днес капиталът е раздразнен и недоволен от Борисов, защото корупцията придоби размери по-големи от допустимите и открито пречи на стопанския живот. Няма сигурност, правила, условия за такъв живот. А назначените колониални надзиратели са подбирани по преданост , всеотдайност , лаковия и простотия. Тяхната едничка цел, както и досега, е да контролират еднолично властта, да са в нея чрез подставени лица и да трупат нови и нови богатства. То това е и истинска същност на капитализма .
Трябва да му се отдаде на Борисов по достойнство , че той усети същността на капитала и капитализма много по-точно и по-вярно от всичките политолози, социолози, идеолози, съвременни социалисти и комунисти взети заедно. Борисов изгради основата на своята власт по единствено правилния модел за либерално -капиталистическата система и с това почти унищожи България. Истина днес е, че в техните редици вече месеци наред има трусове, превзема ги страхът, но пък това активира рефлексите им за оцеляване и засилва наглостта им. С една дума бъдеще за „надеждата “ ни няма място в ГЕРБ.
За БСП :
– Основна задача на лявата партия / ако е истински лява /е да внедряват класово съзнание в трудовите хора и подготвят и организират класова борба за социална справедливост .. Това е необходимост и за капитала и за пролетариата . Отделен въпрос , е че левите се отказаха от тази си роля и загубиха доверието на трудовите хора. Съблазънта им капиталисти да стават бе по важна и голяма , отколкото да защитават идеала на социализма. . Тази лява партия в момента е в упадък и залеза и е неизбежен . И колкото по-бързо потъне в небитието, толкова по-добре за пролетариата, обществото, нацията и историята. Това е ужаса и голямата опасност за бедната България.
Моделът „партията – това съм аз“ се провали! Очакванията за някакво изключително признание на БСП и нейната борба срещу олигархичното и бандитското статукво на модела „Борисов“ само заради кухите и червено напудрени обещания , които се обещават почти винаги преди избори на председателката Нинова се оказаха измамни. Българското общество, непосредствено преди изключително важни избори за бъдещето на България, не отличава модела „Нинова“ от модела „Борисов“.
Има ли основание да се твърди това ? Дааа има !
1. Когато трябваше да са на протеста Нинова „закова“ депутатите в парламента . Защо ?
2. Когато гласуваха за главен прокурор част от групата на БСП гласува за Гешев Защо ?
3 . Гласува също и за Цацаров да бъде шеф на КПКОНПИ Защо ?
4. Търсене врагове с партиен билет и различно мислещите ! Защо ?
Партията на Нинова нямат нито намерение, нито капацитета да променят сегашния модел на управление . Защо ? Отговарям : Няма такова чудо в света в чиито управление на така наречена лява политическа формация да ръководят заедно социалисти и капиталисти .
Като цяло БСП иска ГЕРБ да падне от власт, ЗАБЕЛЕЖЕТЕ – след което да наследи създадения модел на управление на ГЕРБ – хората на Нинова нито имат намерение, нито имат капацитет да го променят. Нинова има много грехове ! Но тя какво общо има със соц. идеал ? Никакво ! Тя просто не е лява партия! Затова никой не повярва , че тя е алтернатива на ГЕРБ . Е , тогава за какво да си прахоса човек „надеждата“ и гласа ?!
ВМРО коалиция
Патриотична уж ! “Патриотичното” шоу се вихри по псевдо – теми като несъществуващи емигранти, въобразени трети и четвърти полове и дискриминация от страна на ЕС, .
“Патриотите” пък се наложиха просто като удобен пълнеж за правителства на ГЕРБ , които поддържат създадения от Борисов корупционен модел на управление .
Нека си припомним и грозните и безочливи на хвалбите на Каркачанов за „успешната „сделка на самолетите F 16 , които са още на рисунка . Голям патриотизъм няма защо !! Е как да гласуваш за такива национални „патриоти“
Как пък един журналист не се сети да попита т.нар. “патриоти” защо се сдружават с душманите на България в Европа, след като българският национален интерес уж им е толкова мил?
За ДПС :
Нее ! Няма какво да кажа ! Това не е българска партия и не мога да я коментирам , камо ли да гласувам за нея .
И сега нещо много важно :
Капиталът няма да остави мястото празно или да чака някой друг да реши кой да го заеме , за да управлява България. Но той с гавра ще позволи хората малко да се по нарадват, да повикат, да поругаят и да се видят смели, храбри и борци за демокрация. И тъкмо ще привикнат с новото си положение и ще им съобщят кой от тук насетне ще ги води и управлява.
Така че тези, за съжаление , които бият тъпана и се хвалят, че сменят „модела Борисов“, да не се надуват и радват чак толкова. Защото по същество нищо няма да сменят. Ще сменили са само „някакви личности “, които са стояли до тях, а не модела.
Това мисля ще подсети всички ви , че сме колониална страна и геополитическите интереси на янките няма да позволят каквито и да са леви , или изгодни за българите промени . Да припомня 5 американски бази с техника и персонаж дадени безплатно от Българско правителство и президент Георги Първанов.
И последно : „Отвън“ ще мляскат дъвката „корупция с модела Магнитски “, а ние ще заметем основни проблеми , които ще са решителни за нашето оцеляване като народ и държава .
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *