КЪСЧЕ ВЯРА В БЪДЕЩЕТО

КЪСЧЕ ВЯРА В БЪДЕЩЕТО

Тези, които реализираха прехода към капитализъм, са виновниците за най-страшния грабеж в 1300 годишната история на България, но вместо да си получат заслуженото продължават да сипят лъжи, че страшното време е било, когато се е създавало богатството от тези стотици милиарди долари, а не времето, когато с техните активни усилия по преход към неолиберален капитализъм то е било разграбено. Ограбваш един народ и му говориш „Бъди щастлив, страшното беше някога, преди да бъдеш ограбен!“
Голяма част от българите ужасно искат да се махнат, да заминат някъде другаде и дори позицията на “бял роб” в Западна Европа, работещ най-непрестижната и незаплатена, с най-висока експлоатация работа в сивия сектор, им изглежда по-привлекателна от състоянието тук в България, където очевидно възприятията за нетърпимостта на тяхното състояние са много по-силни от всички други времена, дори от годините, за които все още разни хора спорят дали са били в “Османско присъствие”, или “турско робство”. Защото безспорно е едно – днес в България има повече бездомни, скитници и просяци, а вероятно и по-нещастни хора, отколкото през Османското робство.
И днес, когато живеем в руините на тази епоха, когато страната ни рухва в условията на демографска, икономическа и социална катастрофа, се питаме дали ще се намери лидер, ядро от хора и път за ново възраждане или в рамките на този век ще изчезнем като страна и народ?
Имаше една държава България. Не знам дали си я спомняте. Някога беше прекрасна земя, кътче от рая, а сега е духовна и икономическа пустиня, васална територия на Брюксел, НАТО и САЩ, за които изчезващият народ е стадо безмозъчни аборигени. Никога няма да простя на политическия елит, че се изгаври толкова грозно и безпощадно със съдбите на милиони хора, като ги доведе до скотско, безпаметно съществуване. Направи ги болни, неграмотни, неориентирани, блуждаещи полусъзнания.
Но …. За всеки проблем има решение. Никога не сме изгубени, самотни и изоставени в Живота, защото с нас винаги са безпределната вяра , мъдрост и нейното напътствие. Българина ще оцелее защото има особен инстинкт за самосъхранение, оцелява, дори когато е самоубиван от лидерите си
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *