Михаил Миков свиква извънреден пленум на НС на БСП за коалиция с ГЕРБ

Михаил Миков свиква извънреден пленум на НС на БСП за коалиция с ГЕРБ

/Поглед.инфо/ Председателят на БСП Михаил Миков е решил да свика извънреден Национален съвет на партията през уикенда, научи ПИК. Пленумът трябва да реши два проблема.

Първият е – дали да се сформира коалиция с ГЕРБ. Макар че ръководството на червените дава отчетливи сигнали след изборите на 5 октомври, че остават в опозиция, напоследък започва да се чува по-сериозно и противоположното мнение.

Освен това през седмицата се очаква да има втори кръг на консултации между БСП и ГЕРБ. Затова и през уикенда пленумът следвало да реши вече окончателно дали партията на бившите комунисти ще остане в опозиция или може да се приеме евентуална оферта на Бойко Борисов за споделяне на властта.

Вторият проблем, който Миков ще постави ребром пред Националния съвет, е свързан с конфликта между стари и млади в БСП, който напоследък минава всякакви граници. Войната става пред цялото общество, като знакови лица вече се нападат открито в медиите.

Кирил Добрев, Страхил Ангелов, Георги Кадиев се нахвърлиха жестоко срещу зам.-председателите и срещу Изпълнителното бюро на БСП и по-конкретно срещу Димитър Дъбов, Евгений Узунов, Катя Николова, Янаки Стоилов.

От друга страна Дъбов даде скандално интервю в „Преса“, като нападна Добрев, Ангелов и Кадиев, като ги нарече богати младоци, които разбомват партията.

Затова и се очаква пленумът в края на седмицата да реши как да се свали напрежението.

КОМЕНТАР :
Нее ! Не мога да го повярвам. Това е само шега на Лъчезар Лисицов /автора на статията/
 Но, ако това е истина да се хванете на въдицата на продажника Първанов , значи си го заслужаваме да се борим на следващите избори да преминем 4 % граница. ТОВА Е УЛОВКА ЗА УНИСТОЖАВАНЕ НА БСП. Очаква ни тотален пълен пограм  И РАЗЕДИНЕНИЕ.. Боже мой ! Не се ли напасахте с власт влияние и пари ? С кои ще сте в коалиция ? До къде стигнахте да воювате вътре в Партията ? Новоизлюпени капиталистчета срещу несменяеми партийни бюрократи. Какъв парадокс! Но ……….. да не бързаме. Дано се вразумят и осъзнаят и преценят за последиците от такова неразумно решение. Дано !
INTER

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *