НАГЛЕДНО     ПРЕДАТЕЛСТВО

НАГЛЕДНО     ПРЕДАТЕЛСТВО

 

Елена  Йончева не изпълни ангажимента си да изобличава корупционните практики на българските управляващи от позицията си на евродепутат, което бе обявила за свой приоритет. Тя показа политическа непоследователност и липса на политическа воля да защитава позициите и интересите на българските социалисти.

С бездействата  си  Йончева показа неуважение към очакванията на стотици хиляди членове и симпатизанти на БСП и се подигра  с тяхното доверие.

Елена Йончева засега  не оправдава доверието на БСП, която я издигна за водач на листата за европейските избори и която винаги застава в нейна защита при атаките на властта срещу нея.

През последната седмица Сергей Станишев и Елена Йончева. гласуваха в Европарламента решения в разрез с позиции, взети с огромно мнозинство от Конгреса и Националния съвет на БСП.

По темата за Истанбулската конвенция двамата евродепутати гласуваха „въздържали се”, което противоречи не само на позицията на българските социалисти, но и на решението на Конституционния съд на Република България.   По  късно  Сергей и Елена ни сюрпризираха с подкрепата си за антируска резолюция на Европейския парламент въпреки ангажимента на БСП да работи срещу антируските санкции и за мир и диалог в Европа.

Интересно защо  Станишев днес отново се поставя в услуга на силите, които се опитват да наложат Истанбулската конвенция и джендър идеологията в България,  но вече и с компанията на Елена Йончева ? С тези гласувания двамата  демонстрираха, че за тях са важни личната реализация и кариера, а не колективната воля на партията, която ги класира за Европейския парламент.

Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *