НАД ЕДИН МИЛИОН БЪЛГАРИ НА СА ЗДРАВНО ОСИГУРЕНИ И НЯМАТ ПРАВО ДА СЕ ЛЕКУВАТ ––––––––––––––––––––––––––––––––––––- СЪТРЕСЕНИЕТО В БСП ОТ ЛЪЖИТЕ НА НИНОВА И ОМЕРЗЕНИЕТО В ДУШИТЕ НА СОЦИАЛИСТИТЕ

НАД ЕДИН МИЛИОН БЪЛГАРИ НА СА ЗДРАВНО ОСИГУРЕНИ И НЯМАТ ПРАВО ДА СЕ ЛЕКУВАТ
––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
СЪТРЕСЕНИЕТО В БСП ОТ ЛЪЖИТЕ НА НИНОВА И ОМЕРЗЕНИЕТО В ДУШИТЕ НА СОЦИАЛИСТИТЕ
…………………………………………………………………………………………………………………………………….
„Когато правата на социалиста и социалистическия идеал се превърнат в безправие и грубо нарушение на устава , бунта и съпротивата е задължителна , защото със злоупотребите в Партията се съпътстват престъпленията и посегателствата над личната чест и достойнство на много социалисти и заплашва съществуване на самата Партия.“ Това не са мои мисли , не съм го написал аз , но доста силно ме впечатли. Даа ! Наистина се е стигнало до това – „заплашва съществуването на Партията“.
Винаги се случва така, че се намират хора, които си въобразяват, че техните правила могат наистина, винаги да бъдат актуални и гарантират тяхното властване над голяма част от обществото и всяка идея за промяна да бъде изтръгната със сила , манипулация , лъжи и принуда от съзнанието на хората. Усещаме всички , че този свят е несправедлив, той е в ръцете на шепа жалки маниаци. Зная, че те са и в БСП и във всички изявени политически формации .,
Ние всичките сме българи, живеем заедно на едно прекрасно място наречено България. Кое и какво ни накара да се променим и застанем с презрение и жестока злоба един срещу друг?
Но има и нещо друго – все по настойчиво и нагло някои политици манипулират бедни и не образовани . А бедният е готов на всичко и необразования – вярва на каквото му говориш. А и не трябваше да им хвърлят много пари, за да ги подкупиш. Душите им се продават на безценица.
Господа политици , не разбирате ли за геополитическа конфронтация, която превърна България във фронтова държава. Нито вие , бившите управленци от ГЕРБ, нито и вие останалите политически формации имате избор , нито ние обикновените хора имаме избор за колективна защита от интересите на геополитически гиганти, които ще сътворят нов световен ред. Кой знае какво ни очаква в бъдеще но сигурни са беднотията, още по жестоки вируси, локални войни, икономически и финансови кризи на разпадащият се евроантлантизъм.
Половината от населението на България е жертва на структурното насилие на глобалния капитализъм, вкарал го в капана на безизходицата и недоимъка. Тези хора са стресирани, живеят по-малко, умират по-рано, децата им са по-малко образовани , възможности да се развиват в България са нищожни. Или при днешния реставриран капитализъм в България, където имаме разделението на такива, които имат право да живеят и на такива, които са принудени да умират. И биват убивани от този капитализъм, умирайки от невъзможност да се лекуват, от това че са бедни, безработни и какво ли още не. Над един милион българи не са здравно осигурени и нямат право да се лекуват. Убивани повече, отколкото навсякъде другаде в Европа, защото у нас човек трябва да плаща от джоба си за здравеопазване повече, отколкото във всяка друга държава на ЕС. Убивани, защото дори не могат да дъвчат и над 1 милион българи ходят с развалени зъби, защото нямат пари за зъболекар.
И това продължава вече тридесет години. Не случайно изтъквам ситуацията в която живее днес обикновения българин. Не случайно ще заговоря за драмата в БСП , в която ще продължи да се задълбочава до не предсказуемост от наглостта на Нинова и престъпните лъжи за оръжията в Украйна , с които се отрови и последния остатък на доверие и надежди в обикновения социалист. Партия не се ангажира с абсолютно никакви политически действия, чрез които да спасява авторитет и доверие от активни мероприятия. Лъжи и безизходица ! Те дори нямат и представа още какво им се случи и се крият като мишоци , кой къде завари . Нашата депутатка Ирена Анастасова , представителка от 12 МИР Монтана в изборната си програмата беше се ангажирала да промени просветната дейност в образуванието и културата , а не присъства на Националния празник на писмеността и културата при своите избиратели в Монтана , които бяха хиляди на площада. Това на какво ви прилича ? – Безхаберие , или страх ! ???? Сътресението в БСП от лъжите на Нинова и омерзението в душите на социалистите в Общински и Областни структурите се размножават и задълбочават. Има тенденция за напускане на членове от Партията , а повечето от 85 % не плащат членски внос.
БСП няма достойнство да изговаря конкретни истини, като напусне традиционния езиков фалш на „евроатлантическите ценности“ , вместо смело да изговарят „капитализъм“, „класова борба“, „социализъм “ който отблъсва избирателите и всява недоверие и отчаяност и в симпатизанти на БСП. Вече упорито се отрича и дори забрави историческата истина за лявата идея , с която е построена Нова България. Грешно и обидно отношение имат съвременните партийни лидери към възрастните и опитни партийни лидери , които може да бъдат идеолози и изключително важни критици в управлението на важни и стратегически решения в Партията . Липса на информация за деянията , особено на провинциалните структури е „работа на празен ход“ на БСП.
. Това е доста тревожно и може да е пагубно за цялата Партия в региона. Напредъка към конфронтация , лични интереси и разруха в Област Монтана неминуемо ще рефлектира в бъдеще, в загуба на доверие и популярност на БСП
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *