Наивници са тези , които си представят , че при този строй ще живеят в свят на справедливост и благоденствие.

Наивници са тези , които си представят , че при този строй ще живеят в свят на справедливост и благоденствие.

Актуален въпрос : от тук нататък , какво ни чака като народ и държава ? И веднага си задаваме въпроса : на кого служат нашите политици – на Вашингтон, на Москва , на Капитала , или Брюксел ? Труден , но категоричен отговор на този въпрос едва ли би бил изразен с болшинство , но пък близко до мисълта ни излиза , че едва ли служат на нас българите. С това почти , всеки един би се съгласил. Да припомним , че живеем в обществен строй на капитализма.
В крайна сметка трябва да осъзнаем , кой реално взема решения и управлява държавата. Няма съмнение , че капиталът държи властта. При това я държи здраво и я отдава само за временно ползване на тези, които сам избере, за да е сигурен , че ще се подчиняват на волята му. И които няма да посмеят да се съпротивляват на решенията и интересите им. И това ще продължи , докато се „износи, обезличи“ този , които владее временно властта . И след това всичкото отново се повтаря. Наивници са тези , които си представят , че при този строй ще живеят в свят на справедливост и благоденствие.
Сценарият е от векове и е доказан успех за властване.
Капиталът създава и подрежда средата, от която ще избере новия властник. Тя поддържа илюзията, че всичко е по конституция и закон , че волята на народа е спазена и участниците във властта са определени от избирателите. Но всъщност какво е ? И какво става ? В тази среда винаги влизат политически субекти и личности, които долу- горе умеят да си служат с нужното красноречие , но преди всичко са готови на всякакви жертви и унижения, само и само изборът да падне върху тях. Всичко това естествено се съпровожда от платени , или зависими медийна и пропагандна шумотевица, политически и социологически „анализи“ и „прогнози“.
И ето, днес виждаме суматохата, предизвикана от тези, които трябваше да сменят модела и да скъсат веднъж завинаги с миналото. Но избраните депутати – победители с лозунгите за разрушаване на модела бързо им смениха риториката и поведението и вече на дело показват, че са разбрали за какво са допуснати и какво ще правят в парламента. И от тук на сетне в този парламент все повече ще се изработват и гласувани закони по начин , чийто интереси са на западните „началниците “ и са извън интересите на мнозинството от българи , чиито животи ще бъдат променени завинаги, най-вероятно за по-лошо , е истинската катастрофа на нашето време“
Моделът няма да се демонтира, а просто ще се ремонтира – къде основно, къде козметично. Но не повече! Самият капитал няма да приема идеята на министрите от финансово – икономическия блок на служебното правителство да бъде преобразен, за да влезе в синхрон със световния образец и тенденция за инсталиране на нови технологии. Той ще продължи да разчита на обществените поръчки, а не на иновациите по разбираеми причини.
Ако БСП беше истинска лява , а не покварена, щеше да предвиди всичко това и сега нямаше да е толкова жалка и безпомощна. Опитите й да се поизпъчи малко, за да си придаде самочувствие и кураж, са направо смешни. БСП се страхува от нови избори. Нинова се е хванала като удавник за сламка , изтървала питомното и сега се прави, че ще „гони дивото“, за да се закачи на политическата закачалка и убеди членовете и симпатизантите си, че още я има и е фактор в бъдещето ..
Това е България днес , докарана до унизително положение и демографска катастрофа от непрекъснато рециклирани и новоизлюпени колониални надзиратели , обслужващи западните „началници“ и едрия капитал. Същите тези , досадни , некадърни и послушни муцуни , закупили присъствието си в парламента , които тровят с присъствието си политическия и публичен живот на страната – погубват милиони човешки съдби. Тяхната наглост и арогантност нямат фактически измерения .
Това днес трябва да се спре ! Ако партиите не се съобразят с волята на над 70% от българското общество, ще им се наложи да се гласува „до дупка“. Вярвам, че разума ще надделее над партийните интереси и обвързаности.
Процеса за промяната вече е факт – въпросът е, дали партиите ще успеят да се впишат в нея, или ще останат зад борда на народното доверие?!
Илия Миладинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *